3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak çöp derdinden kurtuluyor

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, bölgedeki yarım asırı aşkın çöp sorunun çözülmesi yönündeki başlatılan çalışmaların sona geldiğini kaydetti.

Hafta sonundan itibaren eski alana çöplük dökülmeyeceğini anlatan Gonca, yeni yılla birlikte de alanı kazanma çalışmalarına hız verileceğini ifade etti.

Zonguldak Belediye Başkanı Secaatin Gonca benziliklerin karşısında bulunan ve sahil kenarında bulunan çöplük alanına hafta sonundan itibaren çöp dökümünün yasaklanacağını ifade etti.

Bölgede kurulan ara çöp döküm istasyonlarında biriktirilecek çöplerin Köroğlu köyü Tombaklar mevkisinde, yaklaşık 3 milyon YTL'lik proje ile kurulan AB standartlarındaki yeni alana taşınmasına başlanacağını söyledi.

Denizi ve çevreyi kirleten önceki vahşi depolama alanı yeşillendirilerek, doğaya kazandırılmasına da yeni yılla birlikte başlayacaklarını vurgulayan Gonca, “Yeni katı atık depolama alanının 32 belediye tarafından kullanılacak. Son derece modern bir şekilde hazırlanan yeni alana hafta sonundan itibaren çöp dökümünün başlanabilecek. Böylece Zonguldak yıllar sonra çöp derdinden kurtuluyor. Kent merkezinde çöplerimiz yıllardan bu yana deniz kenarına dökülmekteydi. Göreve geldiğimiz andan itibaren buranın kapatılması ve yeni alanların AB standartlarında yapılabilmesi noktasında arayışlarımız sürmüştü. Türkiye'de belirli belediyelerde düzenli bir şekilde katı atık depolama tesisi kurulabildi" dedi.

Eski alanın doğaya kazandırılması için yapılacak çalışmalarını da hatırlatan Gonca, “Uzun yıllardır çöp döküldüğü için içeride yoğun miktarda gaz bulunduğu tespit edildi. Her hangi bir şekilde yapı yapılmasının sıkıntı olması nedeniyle şimdilik yeşil alan olarak kullanacağız. İçeride bulunan gazları havalandırma bacaları ile tahliye edeceğiz. Sözümüz vardı ve şimdi o sözü tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Gonca yeni çöplük alanı Zonguldak halkına hayırlı olsun” diye konuştu.
Gonca, yeni katı atık depolama alanında ilk etap da tıbbi atıkların imhası, sonraki dönemler de çöplerin geri dönüşümü de hedefleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 14:47:04
Güncelleme :17 Aralık 2008 Çarşamba 14:52:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?