3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak doğalgaza rötarlı kavuşacak

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Ağustos ayında tamamlanması hedeflenen doğal gaz çalışmalarının 2 ay gecikmeli olarak tamamlanacağını bildirdi.

Vali Yavuz Erkmen yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıl Ereğli ve Alaplı’ya ulaşan Zonguldak-Bartın-Karabük Doğalgaz Boru hattının, Zonguldak ayağının bu yıl Ağustos ayında tamamlanacağını ifade etti.

Haziran ayında tamamlanması hedeflenen doğalgaz boru hattının bazı mevsim ve coğrafi konular gibi sorunlar nedeniyle Doğalgaz boru hattının Ağustos ayında tamamlanacağını ifade eden Erkmen, “Zonguldak-Bartın Doğalgaz boru hattı çalışmaları çerçevesinde geçen yıl Ereğli ve Alaplı ilçelerine getirilerek, doğalgaz verilmeye başlanmıştı. Kent merkezi, Çaycuma ilçesi ve Gökçebey ilçesini kapsayan ikinci ayağı ise Haziran ayında sonuçlanacaktı. Çalışmalar 2 ay uzadı. Ağustos ayı itibari ile bölgeye doğalgaz gelmiş olacaktır” dedi. Erkmen, BOTAŞ firması tarafından tüm hızıyla sürdürüldüğünü de sözlerine ekledi.

YAPILAN ÇALIŞMALAR
Zonguldak-Çaycuma-Bartın ve Zonguldak-Eskipazar-Karabük Doğalgaz Boru hattı çalışmaları, Ereğli-Zonguldak, Çaycuma-Zonguldak, Çaycuma-Bartın, Eskipazar-Karabük yönünde yönlerinde ayna anda tüm hızıyla sürdürülüyor. Önce ormanlık ve engebeli arazilerde hattın geçeceği güzergâhlar açılıyor. Sonra da 12 metre genişliğinde açılan yollarda makinelerle 1.60 metre derinliğinde kanallar kazılıyor.

Kazılan kanallara ana dağıtım şebekesi için 16 inçlik, ara kollar içinde daha düşük kapasiteli doğal gaz boru hatları döşeniyor. Projenin ana güzergah üzerindeki ayrı ters istikametlerden sürdürülen çalışmaların, birleştirilmesi ile ana hat tamamlanacak. Belli bölgelerde kurulacak olan vana ve istasyonlarla doğalgaz öncelikle sanayi bölgelerine, ihtiyaca göre site ve evlere kadar dağıtım sağlanacak. Çalışmalar esnasında binlerce metreküp orman envalinin kesilirken, proje kapsamında yüzlerce kilometrelik yeni yol açıldı. Projenin toplam bedelinin ise 20 milyon 240 bin YTL olduğu öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 14:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?