3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak kan bağışında yedinci

Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Zonguldak’ın kan bağışında nüfus oranına göre Türkiye yedincisi olduğunu bildirdi.

Zonguldak’ta Ramazan ayı içerisinde 800 aileye yardımda bulunduklarını kaydeden Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, kan bağışında Zonguldak’ın Türkiye yedincisi olduğunu söyledi. Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ile bölge toplantısı yaptıklarını dile getiren Aygün şöyle devam etti:

“Yapılacak organizasyonlara da Zonguldak şubemizin ev sahipliği yaparak sesimizi daha iyi duyurabilmeyi ümit ediyoruz. Yapılan toplantıda, Kurban Kampanyası ve Türk Kızılayı’nın dünya sıralamasındaki beşinci sıradaki yerinin 2015 yılından birinci sıraya gelmesi için yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Bizlerde elimizden geleni yapacağımızın sözünü verdik. Çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Yaklaşan Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.”

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali’nin açılışını gerçekleştirdiği Kan Bağış Otobüsü’nün Kilimli beldesinde faaliyete başladığını dile getiren Aygün, “Kan Bağış Merkezi Otobüsü geçtiğimiz gün Kilimli Köprübaşı Cami’nde yapılan program ile ilk kampanyasını yaptı. Otobüs bundan sonra ilçelerimiz ağırlıklı olarak Bartın ve Karabük illerinde de kullanılacak. Oralarda kan merkezi olmadığı için biz gezici olarak oralara gideceğiz. Ayrıca bütün festival etkinliklerinde otobüsümüzü kullanacağız. Yani o otobüs gezici bir kan merkezi gibi kullanılacak” diye konuştu.

Ramazan Bayramı’nda derneğin Zonguldak şubesinde bayramlaşma olacağını dile getiren Nihat Aygün, faaliyetlerin süreceğini bildirdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 14:37:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?