4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Zonguldak kar hapsinde

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı, Zonguldak Merkez ve ilçelerde okulların 2 gün tatil olmasına neden oldu. 

Zonguldak Valiliği tarafından Zonguldak merkez ile merkeze bağlı belde ve köylerde okulların tatil edilmesinin ardından, ilçelerde de tatil kararı alındığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, "Zonguldak'ta devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Merkez İlçe ve Merkeze bağlı belde ve köylerimizdeki İlköğretim Okulları, Lise ve dengi okullar ile dershaneler bugün öğleden sonra ve yarın tatil edilmiştir. Kaymakamlıklar tarafından alınan kararlar doğrultusunda ise Çaycuma, Devrek, Gökçebey, Ereğli ve Alaplı İlçelerinde de tüm okullar bugün ve yarın tatil edildi" denildi. 

Öte yandan Zonguldak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle 1 belde ile 26 köye elektrik verilmediği bildirildi. Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. Zonguldak İl Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Zonguldak merkeze bağlı Serviler Beldesi ile beldeye bağlı 12 köye, Beycuma Beldesi'ne bağlı 2 köye, Devrek İlçesi'ne bağlı 6 köye ve Devrek İlçesi Eğerci Beldesi'ne bağlı 6 köye yoğun kar yağışının sebep olduğu arızalar nedeniyle elektrik verilemiyor. Yetkililer, arızaların giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. 


165 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI
Zonguldak'ta 2 gündür devam eden kar yağışı nedeniyle 165 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. 

Zonguldak'ta kar yağışı bugün de etkisini arttırarak devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle merkezde 36, Devrek İlçesi'nde 73, Ereğli İlçesi'nde 53, Gökçebey İlçesi'nde ise 3 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. Köy Hizmetleri yetkilileri, 2 kar makinesi, 12 greyder, 13 kepçe, 5 kamyon ve 17 ayrı ekipteki 51 kişilik kadroyla kar temizleme çalışmalarını il genelinde sürdürdüklerini belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 15:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?