2
Mayıs
2024
Perşembe
ZONGULDAK

Zonguldak MHP'den 'teşvik' tepkisi

Zonguldak’ın teşvik kapsamına alınmamasını eleştiren MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, "Zonguldak yıkılma noktasına geliyor. Altında hepimiz kalacağız" dedi.

Korkutan, Zonguldak’ın teşvik kapsamına alınmamasının partiler, sivil toplum örgütleri ve Ticaret Sanayi Odası’nın pasifliğinden kaynaklandığını söyledi. Korkutan, "Zonguldak yıkılma noktasına geliyor. Altında hepimiz kalacağız. Zonguldak’a bir çivi dahi çakılmıyor. İktidarın 3 milletvekili uyuyor. Bunun yanında Zonguldak’a hizmet diye sunulan duble yol konusunda incelenmesini istiyoruz. Kentte duble yol rezaleti yaşanıyor. Her taraf delik deşik. Yetkililerin özellikle kendilerinin bizzat gidip görmelerini tavsiye ediyorum. Ereğli yolu bizim iktidarımız zamanında açılmaya başlandı. Bizim zamanımızda yollar delik deşik olmuyordu. AK Parti İl Başkanı Celil Uzun her gün oradan geçiyor. Bunları görmüyor mu?" diye konuştu.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak’ı sildiğini ileri süren Korkutan, "Kent hakkında herkes bir şeyler söylüyor. Kim ne derse desin, Başbakan ve yanındaki bazı bakanlar Zonguldak’ı silmiştir. Zonguldak gitgide küçülmektedir ve bu bilinçli yapılmaktadır" şeklinde konuştu.
Genel Maden İşçileri Sendikası’nın da (GMİS) pasif kaldığını belirten Korkutan, "Sendika üzerine düşeni yapmıyor. 14 yıl önceki sendikaya verilen desteğe bakın, şimdi arkasındaki güce bakın. Sendika halkla bütünleşmeli. Bunu bir an önce sağlamalı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 21:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?