3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak Platformu Ankara yolcusu

ZONGULDAK PLATFORMU, ANKARA’YA GİDİYOR

Zonguldak Platformu Çalışma Grubu, Mithatpaşa Tüneli’nin bir an önce yapılmasıyla ilgili toplanan 40 bin imzayı vermek ve yetkililerle görüşmek üzere 29 Aralık 2009 günü Ankara’ya gidiyor.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarıyla görüşecek olan Zonguldak Platformu Çalışma Grubu, Ulaştırma Bakanı’nın da Zonguldak’a gelerek sorunu yerinde görmesini talep edecek. Zonguldak için birlik ve kalkınma hareketi sağlamak, sorunların çözümü için kamuoyu ve lobi oluşturma gibi hedeflerle 15 Mart 2008 tarihinde, Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan ve 100’e yakın sivil toplum kuruluşunun katıldığı toplantıda, Zonguldak Platformu’nun kurulması kararlaştırılmış ve katılımcı kuruluşlar arasından platform adına faaliyet gösterecek olan “Zonguldak Platformu Çalışma Grubu” belirlenmişti.

Zonguldak Platformu, kronik hale gelen ve her geçen gün artarak yaşamı güçleştiren şehir içi trafik yoğunluğu sorununun çözülmesinin temel yollarından biri olan Mithatpaşa Tüneli’nin yapımı ve sürecin hızlandırılması için bir imza kampanyası düzenlenmişti.

Platform tarafından yapılan açıklamada, “Zonguldak halkının Platformumuza verdiği 40 bin imzalık vekalet görevi gereği olarak, alınan randevuyla 29 Aralık Salı günü saat 11.30’da Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarıyla görüşülecektir. Salı günü saat 08.00’de Zonguldak’tan bir otobüsle yola çıkacak olan yaklaşık 15 kişilik Zonguldak Platformu heyeti, Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileriyle de görüşecek. Bizim ve imza atanlarla birlikte Zonguldak halkının isteği, Mithatpaşa Tüneli’nin sadece trafik sorununu çözmede değil Kilimli, Çatalağzı ve Filyos bölgesine gelecek yatırımcıların da önünü açmada ve istihdamın sağlanmasında ne kadar önemli bir yatırım olacağını ortaya koymak,

Mithatpaşa Tüneli’nin 2010 Tesis Yapım Programına alınmasını sağlamaktır” denildi.

ZONGULDAK PLATFORMU, ANKARA’YA GİDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2009 Pazar 20:01:05
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 09:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?