3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak ramazanda 'kansız' kaldı

Zonguldak'ta Ramazan ayı nedeniyle kan stoklarının tükenmesi üzerine Kızılay Derneği harekete geçti.

İl Müftülüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda, Cuma namazındaki hutbede cemaate kan verilmesi çağrısında bulunuldu.


Zonguldak Kızılay Kan Merkezi'nde farklı gruplardan toplam 8 ünite kan kalması nedeniyle Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi harekete geçti. Akşam Teravih namazından sonra cami önlerinde gece yarısına kadar görevli tutan ekipler, Ramazan ayının 5. gününde bir ünite bile kan verenin olmaması ile hayal kırıklığına uğradı. Kanın önemini anlatan pankartlarında etkili olmaması üzerine Zonguldak Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Ruhi Kırcı, Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut ile görüşerek, camilerden cemaate kan çağrısında bulunulmasını istedi.

Tüm camilerde kılınan Cuma namazının hutbesinde "kan vermenin orucu bozmadığı belirtilerek, kan sıkıntısı bulunduğu ve cemaatin kan vermesi gerektiği yönünde" vaaz verildi.


Ramazan ayında ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak'ta da kan stoklarının tükendiği belirten Ruhi Kırcı, "Kan merkezlerimizdeki kan stoklarımız hızla tükenmektedir. Duyarlı kan bağışçılarımızın kan merkezlerimize ve düzenlediğimiz kan bağışı kampanyalarına katılarak kan vermelerini istiyoruz. Kan üretilmeyen tek maddedir. Vatandaşlarımızın, bir gün mutlaka kanın kendilerinin de ihtiyacı olacağını bilmelerini ve daha duyarlı olmalarını istiyoruz.

Ramazan ayında kimse kan vermiyor ama, Ramazan ayında kazalar, yaralamalar yani kana ihtiyaçlar durmuyor. Oruç nedeniyle gündüz kan vermek istemeyen halkımız için Teravih namazları sonrasında cami önlerinde mobil merkezler, gece 24.00'a kadar açık olan kan merkezlerimiz bulunuyor. Müftülükle görüşerek, kan konusunda hutbe okutulmasını istedim. Cemaatimize de kanın önemi anlatılarak, kan verme çağrısında bulunduk" diye konuştu.
Yeterli ilginin gösterilmemesi halinde hafta sonunda kan stoklarının tamamen bitmesi bekleniyor.

İha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 15:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?