5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Zonguldak Sağlık Müdürlüğü'nden aşı çağrısı

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan, dünyada aşıyla önlenebilen hastalıklar nedeniyle yılda 1.5 milyon kişinin öldüğünü belirterek, "Dünyada çiçek hastalığı yok edildi, sıra kızamıkta" dedi.
Murat İlikhan yaptığı yazılı açıklamada, aşıyla önlenebilen hastalıklardan dünyada yılda 1.5 milyon insanın öldüğünü belirtti. Bu ölümlerin yarısından fazlasına kızamık hastalığının neden olduğunu ifade eden İlikhan, aileleri çocuklarına aşı yaptırmaları konusunda uyardı. Türkiye'de de binlerce çocuğun ölümünden sorumlu olan kızamık hastalığına karşı, Sağlık Bakanlığı tarafından aşılama kampanyalarının başlatıldığını kaydeden İlikhan, açıklamasında şöyle devam etti:
"Kızamık hastalığı Türkiye'de de yaygın olarak görülüyor. Kızamık, her 3-4 yılda bir, büyük salgınlara neden oluyor. Hastalık orta kulak iltihabı, zatürre, körlük ve beyin iltihabı gibi hastalıklara neden olabiliyor. Kızamık geçiren her 100 çocuktan en az biri ölüyor. Kızamıktan korunmanın en etkin yolu ise aşılamadır. Kızamık aşısı 1963 yılından beri kullanımda olan güvenli bir aşı olması nedeniyle, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan kızamığa karşı aşılama çalıştırmaları kesintisiz sürdürülmektedir. Ülkemizde kızamık aşısı, 9 ayını doldurmuş bebeklere ve ilköğretim 1. sınıf öğrencilerine rutin olarak uygulanmaktadır."
ZONGULDAK - İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2004 Pazar 17:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?