3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak sanayisinin dünü ve bugünü

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen “Cumhuriyet öncesi ve sonrasında Zonguldak’ta Sanayi” konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.


Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) tarafından düzenlenen “Cumhuriyet öncesinde ve sonrasında Zonguldak’ta Sanayi” konulu fotoğraf sergisi açıldı. Açılışı Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Uysal ve TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir yaptı.


Cumhuriyet öncesi ve sonrasında bölgedeki çalışmaların yansıtıldığı sergide kömürün bulunuşundan günümüze bölgede kurulan sanayi tesislerine ilişkin fotoğraflar yer aldı. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, “Farklı bir fotoğraf sergisi düzenlemek istedik. İlçe ve belde yolarının yapımından elektrik ve kömür, seramik, tuğla, gıda maddesi üretimine kadar Zonguldak’ın bir asırdan daha fazla olan ekonomik ve sosyal dokusundaki gelişimini fotoğraflar ile anlatmaya çalıştık. Fotoğraflar Zonguldak’ın tüm Türkiye’ye ne denli ağır bir işgücü ile hizmet ettiğini bir kez daha gözler önüne sergiliyor” dedi.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ‘nda açılan sergiye Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı ramazan Denizer, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amir ve müdürleri katıldı. Sergi sonrası konuklara kokteyl verildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 17:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?