3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak sektörel teşvik istiyor

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Zonguldak’a sektörel teşvik getirilmesi gerektiğini belirterek, bunun gerçekleşmesi durumunda binlerce kişinin istihdam edileceğini vurguladı.

Zonguldak’ın Teşvikli iller arasına giremeyen 2 ilden biri olduğunu hatırlatan Muharrem Coşkun, “Teşvik, Bartın’da var, Düzce’de var, Zonguldak’ta yok. Bu Allah’a reva mı” diyerek Zonguldak’a 6 alanda sektörel teşvik istediklerini belirtti.

Zonguldak’a sektörel teşvik verilmesi gerektiğini belirten Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, “Sektörel teşvik olmazsa olmazımız” dedi. Bütün illerin Teşvikli iller kapsamına alınmasının yanlış olduğunu ifade eden Coşkun, yöreye göre teşvik uygulanması gerektiğini vurgulayarak, “Her ile ayni teşviğin uygulanması yanlıştır. Türkiye’de illere göre, potansiyel sektörlerine göre teşvik verilmelidir” dedi.

Zonguldak’ın tersane, madencilik, seramik, orman ürünleri, tekstil ve turizm konusunda sektörel teşvik sağlanması gerektiğini belirten Coşkun, “Yasal düzenlemeler bir an önce sağlanmalı ve Sektörel teşvik çıkartılmalıdır. Sektörel teşvikle belirttiğimiz alanlarda SSK primlerinde, vergide ve enerjide yüzde 50 oranında indirim yapılacak, 5 yıl vergi muafiyeti sağlanacaktır. Madencilik alanında dünyanın her yerinde sektörel teşvik vardır. Madencilik ağır bir sektördür, teşvik olmalıdır” dedi.

Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK)’nun mevcut durumunun korunarak, mümkünse daha iyi getirilmesi gerektiğini ifade eden Coşkun, “Söktörel teşvik bekleyen yatırımcılarımız var. Bunlar Sektörel teşviğin çıkması durumunda 1000 kişi daha istihdam edeceğini söylüyorlar. Belirttiğimiz alanlarda Sektörel teşvik çıkarsa Zonguldak’ta binlerce kişi işe alınacak, işsizlik sorunu en aza inecektir. Zonguldak Türkiye genelinde Teşvikli iller arasına giremeyen 2 ilden biridir. Teşvik, Bartın’da var, Düzce’de var, Zonguldak’ta yok. Bu Allah’a reva mı” diyerek tepkisini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 18:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?