3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'Zonguldak'a bakan yok'

Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Semih Durmuş, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramazan Denizer'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Durmuş, "Zonguldak'tan bakan çıkmayınca, Zonguldak'a bakanda olmuyor" ifadelerini kullandı.

Sağlık Zonguldak Şube Başkanı Semih Durmuş, Denizer'i ziyaret ederek, kongrede sendika salonunu tahsis edilmesi konusunda teşekkür etti. Gerçekleşen ziyarette sendikacılığın Zonguldak'ta yeri tartışılarak, bölge sorunları da konuşuldu.

Durmuş, "Sendikal mücadelede Genel Maden-İş' in karizmatik başkanları bizim idolümüz olmuştur. Ankara'ya yüz binlerin yürümüş olması, o insan selinin yaratmış olduğu duygu atmosferi genlerimize işlemiş, bizim üzerimizde önemli izler bırakmıştır. Sendikacılık yapmanın zor olduğu ilimizde, amacımız sendikacılıkta marka olmayı başarmış olan ilimize, yakışır düzeyde sendikacılık yapmaktır. Başka iller de 'Zonguldak' ve 'Sendika' kavramlarını yan yana getirdiğinizde bunu hissetmemek mümkün değildir. Zonguldak ili, başkente çok yakın olması nedeni ile Ankara' da güçlü bir lobiye sahip olmalıydı, ama maalesef böyle olmadı" dedi.

Durmuş, konuşmasına şöyle devam etti: "Zonguldak'tan çıkanlar, maalesef Zonguldak'a sahip çıkmamaktadırlar. Diğer illerin ve kurumların gelişme oranları ile ilimizi ve ilimizdeki kurumların gelişme oranlarını kıyasladığımızda, arada çok büyük bir uçurumun olduğunu görmekteyiz. Gelişme oranlarındaki farklı durum sağlık alanında da, TTK' da da aynıdır. Kurumların adı değişse de durum değişmemektedir. Maalesef; Zonguldak'tan bakan çıkmayınca, Zonguldak'a bakan da olmuyor."

Ramazan Denizer'de ziyaret için teşekkür ederken, eski günleri aratmayacak sendikal mücadele için birlikte hareket edilmesi gerekitğini kaydetti

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 14:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?