6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Zonguldak'a modern çöp istasyonu

ATA VE BERABERİNDEKİLER YENİ TRANSFER İSTASYONUNU İNCELEDİ

Zonguldak’ta çöp transfer istasyonunun yeni yerine taşınması nedeniyle Zonguldak Valisi Erdal Ata ve beraberindekiler istasyona ziyaretlerde bulundu.

Zonguldak Valisi Erdal Ata ve Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Alaplı belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar Cumhuriyet Mahallesi’ne taşınan çöp transfer istasyonunu gezdi. Yeni Mahalle Bağlık mevkiinde bulunan çöp transfer istasyonunun Cumhuriyet Mahallesi’ne taşınması üzerine Vali Ata ve beraberindekiler incelemelerde bulundu.

Yeni yerine taşınan transfer istasyonunun daha iyi olduğunu söyleyen Vali Erdal Ata, “Dünya ülkeleri çöplerini ileriye yönelik bertaraf edilmesi hakkındaki çalışmalarını inceledik. Bunlardan bir tanesi çöplerin yakılıp oradan enerji edilmesi, diğer bir tanesi de çöplerin sıkıştırılarak, ardından depolama yapıp enerji elde edilmesiydi. İki tane proje hakkında bilgiler aldık. Belediye Başkanımız tesisin bittiğini ve Pazartesi gününden itibaren çalışmalara başlayacağını söyleyince encümen üyesi arkadaşlarla birlikte burayı gezmek istedik. Gördüğümüz kadarıyla bizim daha önceki yapılan aktarma istasyonlarından daha iyi olmuş. Daha kullanışlı. Bundan sonra yapacağımız aktarma istasyonları da bunun benzerleri olacaktır. İnşallah çalışma döneminde de sorunsuz ve sık, sık arıza yapmadan verimli olarak çalışırsa, bizim bundan sonraki yapacağımız aktarma istasyonları içinde emsal teşkil edecektir. Bunun yapımını belediye üstlendi ve belediye kendi kaynaklarıyla yaptı ancak ZONÇEP’e olan borçlarından mahsup edeceğiz. ‘Hayırlı olsun’ diyorum. İnşallah bunların sayısını aktarırsak bölgemizdeki aktarma istasyonları sorunlarını da çözmüş oluruz. Hedefimiz Ereğli ve Alaplı için bir tane transfer istasyonu yapmak bir tanede Gökçebey, Devrek için yapmaktır. Çevrede baktığımızda 3-4 tane ev var. Fakat bilindiği gibi ‘çöp transfer istasyonu yapılıyor’ diye şikayette bulundular. Fakat görüldüğü gibi ne bir pislik ne de kötü bir koku yayılıyor. Kamyonlar hazır bekleyecek. Herşey hazır şekilde bekleyecek. 4 kamyonun aldığı çöpler 1 tane TIR’a yüklenerek buradan gidiyor. Koku ve rahatsızlık söz konusu olmayacak” dedi.

Daha sonra açıklama Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, “Zonguldak kent merkezimizin çöp sorunu bundan bir yıl evvel çöp döküm alanının Sapça’nın Sofular mevkiine taşınmasıyla çözüldü. Fakat Yeşil Mahalle ve Bağlık mevkiindeki o transfer istasyonumuz bu sefer sıkıntı oluşturmaya başladı. Artık Yeşil Mahalle ve Yeni Mahalle’deki transfer istasyonunun görevi bitti. Sapça tüneline gelmeden Gökgöl Tüneli’nin bulunduğu mevkii de TTK’nın şist döküm alanına bu döküm sahasını taşıdık. Bu transfer istasyonun yapım çalışmaları yaklaşık 4 ay sürdü. Bugünden itibaren çöp transferi bu mevkii de olacak. Destek veren TTK, Orman Bölge Müdürlüğü, Çevre Müdürlüğü’nün destekleriyle bu tesis ortaya çıktı. Buranın yaklaşık maliyeti toplamda bakıldığında 200 bin TL civarında tuttu. Bu maliyeti Valimiz ile birlikte ZONÇEP’le mahsuplaşacağız. Bu tesisi biz yaptık ama ZONÇEP tarafından kullanılacak. Hızlı yaptık, çabuk bitirdik amacımız şehir içinden biran önce çöpü kurtarmaktı bunu da başardık” diye konuştu.

ATA VE BERABERİNDEKİLER YENİ TRANSFER İSTASYONUNU İNCELEDİ
ATA VE BERABERİNDEKİLER YENİ TRANSFER İSTASYONUNU İNCELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 10:33:04
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 13:19:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erol Kazbacak IP: 95.8.147.xxx Tarih : 10.01.2010 19:55:10

Herkesin eline koluna sağlık. Ancak Kozlu'daki eski çöplük her fırtınada sahili çöple dolduruyor. Bu konuda da bir girişim olacakmı?