3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak'da intihar semineri

Zonguldak İl sağlık Müdürlüğü tarafından ülke genelinde intihar vakalarında artış üzerine resmi kurumlarda görevli personellere intihar semineri verildi.

 


İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal İşler Şube Müdürlüğü organizesi ile Ereğli Devlet Hastanesi’nde görevli Psikiyatri Uzmanı Doktor Aykut Ayatan, tarafından, dünyadaki ve ülkedeki intihar hızındaki artış nedeniyle kamuda görevli, polis, jandarma, zabıta, itfaiye ve cezaevi çalışanları ile rehber öğretmenlerine intihar konusunda seminer verildi. Atatürk Devlet Hastanesi Toplantı Salonu'nda yapılan seminerde Uzm. Dr Aykut Ayatan, intiharın dünyada ve ülkemizdeki son yıllarda artış hızı nedeniyle sadece psikiyatrları ilgilendiren bir sorun olmaktan çıkarak, halk sağlığını tehdit eden bir konuma ulaştığını kaydetti. İntiharların önceden belirlenmesi ve önlenmesi konusunda yapılacakları da anlatan Ayatan, “Rehber öğretmenler, medya çalışanları, cezaevi çalışanlarının intihar olgusundaki yaklaşımları çok önemlidir. Rehber öğretmenlerin intiharın önlenmesinde önemli rolü bulunuyor. Bunun içinde öğrencilerin dikkatli gözlenmesi gerekir. İntihar öncesindeki kritik noktalar ve belirtiler, değerlendirilmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır” dedi.


Dr. Ayatan seminerde Devlet İstatistik Enstitüsü verilerine göre 2003 yılında Türkiye’de toplam 2 bin 705 kişinin intihar ettiğinin belirlendiğini, bunların yüzde 55’nin 15-34 yaş grubu kadınların olduğunu kaydetti. Katılımcıların sorularının da cevaplanmasının ardından seminer sona erdi.

..
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 22:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?