3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak'ın gizli kalmış koyları

Zonguldak sahillerine turistin ilgisini artırmak için deniz turları düzenlenerek bakir koyların keşfedilmesi hedefleniyor.

Sahip olduğu yaklaşık 80 kilometrelik kıyı şeridi boyunca Sazköy, Filyos, Türkali, Göbü, Hisararkası, Uzunkum, Kapuz, Karakum, Değirmenağzı, Ilıksu, Kireçlik, Ereğli ve Alaplı ilçelerinin kıyılarıyla turistlerin ilgisini çeken Zonguldak'ta, turizmin gelişmesine yönelik çalışmalar yapılıyor.

Filyos Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları, av turizminin gelişmesi, sahillerin değerlendirilmesi ve mağara odaklı turizm merkezi olma yolunda girişimlerde bulunulan ilde, konaklama yerlerinin çoğalması ve turizm yatırımlarının artması amaçlanıyor.

Kentte ormanlık alanların yeşilini ve gökyüzünün mavisini yansıtan bakir koyların turizme kazandırılması ve tanıtılmasına yönelik Akdeniz sahillerindeki “mavi turların” benzerinin başlatılması planlanıyor. Zonguldak'ta 5 ay süreyle turistlere il ve çevresindeki koylar gezdirilerek Karadeniz'in saklı cennetlerini keşfetmelerine imkan sağlanacak.

TÜRSAB TOPLANTISI

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte uzun yıllar sadece kömür üretiminin ön planda tutulduğunu, geri plana itilmiş turizm sektörünün gelişmesi için fırsatları iyi değerlendirmek istediklerini söyledi.

Turistlerin doğa güzellikleri ve tarihi birikimiyle Karadeniz'e ilgisinin her geçen gün arttığına dikkati çeken Erkmen, şunları kaydetti: “İlimizde turizm hareketliliği son yıllarda arttı. Bunu geliştirmek en önemli hedefimiz. Nisan ayında Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy başkanlığında ve çok sayıda teknik otoritenin katılımıyla şehrimizde toplantı düzenleyeceğiz. Etkinlik kapsamında bölgedeki turizm potansiyeli masaya yatırılacak.

TÜRSAB gibi önemli kuruluşun kentimizdeki turizm faaliyetlerini değerlendirmesi, bölgeye önemli kazanç sağlayacak. Karadeniz sahilleri, Ege ve Akdeniz'e rakip olacaktır. Bu doğrultuda Zonguldak ve çevre illerini kapsayan deniz turları düzenlemek öncelikli hedefimiz.”

Erkmen, Zonguldak'ın mağara odaklı turizm merkezi ilan edilmesi amacıyla ilgili Bakanlığın çalışma yaptığını belirterek, “Sportif ve gezi amaçlı mağara varlığı bakımından şehrimiz Türkiye'nin en önemli kentleri arasında yer almaktadır. Bunlarla ilgili bakanlıkça kitapçık yayınlanması düşünülüyor” dedi.

AA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 16:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal yapincak IP: 89.244.251.xxx Tarih : 20.02.2008 14:37:57

insan güzelliyin farkina bu güzelliklerden mahrum kalinca anliyor zonguldamiz vede cevreleri hakikaten bir dova güzelliyi denizi vede ormanlariyla temizhavasiyla birbaska güzel ama bizler bunun kiymetini bilemiyoruz