5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Zonguldaklı madencilerden yürüyüş sinyali

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Çetin Altun, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi'ne giderek, "Her kim nerede, hangi makamda olursa olsun, masumane taleplerimize cevap vermediği takdirde TTK'nın ürettiği 7 bin kalorilik kömür, Ereğli Demirçelik Fabrikası'ndaki (ERDEMİR) çeliği eritiyorsa, madencilerin de neyi eriteceğini hep beraber ispatlayacağız" dedi.
TTK'nın Maden Kanunu kapsamına alınmasına tepki göstermek için önceki gün Armutçuk Müessesesi işçilerinin, AK Parti'yi protesto etmek amacıyla parti binasına yürümek istemelerinin polis tarafından engellenmesi üzerine, GMİS Genel Başkanı ve Türk-iş Teşkilatlandırma Sekreteri Çetin Altun, bugün işçilere destek vermek amacıyla müesseseye gitti. Burada işçilere hitaben bir konuşma yapan Çetin Altun, hükümeti ve AK Parti'yi eleştirerek, "Masumane sorularımıza cevap verilmediği takdirde TTK'nın ürettiği 7 bin kalori çeliği eritiyorsa, madencilerin de neyi eriteceğini hep beraber ispatlayacağız" diye konuştu.
Sendika olarak taleplerinin geri çevrilmesi durumunda yeniden büyük bir yürüyüş için sinyal veren Çetin Altun, madencilerin hazır olmasını istedi. Madencilerin birlik olması gerektiğini kaydeden Altun, şunları söyledi:
"Kim ne söylerse söylesin, kim ne mevkide olursa olsun, madencinin birliğinin, hem geleceğine, hem ona umut bağlayan insanların önünde ışık tutacağından kimsenin şüphesi olmasın. Biz hiç kimseyle kavga etmeyi düşünmüyoruz. 3 kentin varlığının nedeni ve gözdesi olan TTK'ya her kim nerede, hangi makamda olursa olsun, masumane taleplerimize cevap vermediği takdirde TTK'nın ürettiği 7 bin kalorilik kömür, Ereğli Demirçelik Fabrikası'ndaki (ERDEMİR) çeliği eritiyorsa, madencilerin de neyi eriteceğini hep beraber ispatlayacağız. Biz 170 yıldan beri kömür üretiyoruz. Moraliniz bozulmasın. Sendikanız 60 yıllık mazisiyle, geçmişten aldığı misyonu ve terbiyesiyle, temsil ettiği insanlarla Bartın halkıyla, Karabük halkıyla, Zonguldak halkıyla dimdik ayaktadır. Bizim sevdamız, masumane taleplerimizi demokrasi çerçevesinde masa başında çözmektir. Ülkenin kömür ihtiyacının buradan karşılanması adına 'Gelin biz iki asgari ücret ile çalışacağız' dememize rağmen, hala densizlik kim ediyorsa, önümüze kim çıkıyorsa, taleplerimizi kim reddediyorsa, önümüzü kesmesinin mücadelemizi kırmasının imkanı yoktur. Birliğinizi muhafaza ediniz. Madenci nöbete kaldı. Nöbette uyumak yok. Aç da kalabiliriz, susuz da kalabiliriz. Eğer bu kadar acı günleri yaşayan insanlarla daha fazla lüzumsuz yere münakaşa etmeye kalkarsanız, bu bölgenin kurtuluşu için ne gerekiyorsa yapacağımıza kimse şüphe etmesin. Başta madenciler olmak üzere Zonguldak halkı nöbettedir."
Madenciler de sık sık "Madenciye uzanan eller kırılsın, madencinin feneri sönmeyecek" şeklinde slogan attılar.
ZONGULDAK - İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2004 Perşembe 21:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?