5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Zonguldaklı otobüsçüler federasyonlaşıyor

 Dernekleşme sürecini tamamlayıp federasyonlaşmaya doğru giden Zonguldak Otobüs Yazıhaneleri Derneği Başkanı Gökhan Demir, otobüslere yaş ve model sınırlaması konulup daha kaliteli hizmet edeceklerini söyledi.

Meslekte birlik ve beraberliği sağlamak ve sorunların çözümünde daha hızlı sonuca ulaşmak için bir dernek kurduklarını belirten Gökhan Demir, 2 ay içinde federasyon haline gelerek sektörü daha iyi hizmet verecek hale getireceklerini ifade etti.

Otobüs taşımacılığının diğer sektörlerden farklı ve çok özel bir yanı olduğunu söyleyen Zonguldak Otobüs Yazıhaneleri Derneği Başkanı Gökhan Demir, "Çünkü biz insan taşıyoruz" diyerek otobüs taşımacılığına daha çok önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

Demir, "Ülkemizin ana taşıma biçimi karayolu taşımacılığıdır. Ülkemizde seyahatlerin yüzde 95’i karayolları ile gerçekleşmekte, tüm seyahatlerin yüzde 60’ı otobüslerle olmaktadır. Hızlandırılmış tren faciasının yaşanmasına kadar, karayollarında ve bugün şantiye halinde olan yollarımızda yaşanan trafik kazalarının ardından günah keçisi olarak ilan edilmekteydik. Oysa bugün ortaya çıkmıştır ki, ister demiryolu, ister havayolu, deniz yolu, isterse de karayolu sistemlerinde kullanılan araçlara uygun bir altyapı oluşturulmamışsa her zaman için ciddi bir risk bulunmaktadır" dedi.

Demir, meslekte birlik ve beraberlik istediklerini ifade eden ve mazot fiyatları, yol gibi sorunlarla etkin olarak mücadele edeceklerini söyledi.

ZONGULDAK (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 16:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KORHAN ÇATAK IP: 88.224.41.xxx Tarih : 5.03.2009 06:24:53

İki nesilden bu yana ailenizle ve sizinle iş yeri komşuluğu yapmaktayız. Zonguldak'ımızın çok sorunu var. Şu anda yeni bir mahalli genel seçim arefesinde, sizin mesleğiniz ve başkanlığınızla ilgili olarak, iktidar partisi dahil, hiç bir partinin proje ve programında  hayali olarak bile olsa, yeni bir ZONGULDAK TERMİNALİ PROJESİ  neyazık ki yok...Mevcut Zonguldak Terminali gibi terminaller, kasabalarda bile kaldımı?  Her dönem bakanlar, başbakan, Meclis Başkanı(!)  vermiş  madenci diyarı toz, toprak, trafik sorunu-çevre yolu yok  ve tüvenan kömür  dumanı  zehirine  niçin  mahkum???