3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldaklılar iftarda buluştu

Almanya Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği, DİTİB'e bağlı Gladbeck Türkiye Cami'nde iftar yemeği verdi.


İftar yemeğine, Almanya Bartınlılar Derneği Başkanı Ahmet Gökgöz, Avrupa Bartınlılar Derneği Başkanı Bekir Birinci, Karabük- Yeniceliler Derneği Başkanı Dursun Döngel, derneğin eski başkanları, dernek yöneticileri, üyeler, iş adamları ve çok sayıda Zonguldak, Bartın ve Karabük'lüler katıldı.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Almanya Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Kahya, "Dernek olarak sadece iftar yemeği vermiyoruz. Çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerimizle de hizmet vermekteyiz. Ekim ayının 25 inde, eğitim yararına düzenleyeceğimiz geleneksel kültür gecemiz var. Bu gecemizden elde edilen gelir, tamamen eğitim yararına kullanılacaktır. Özellikle ilimizde eğitim gören ancak maddi durumu yetersiz bir çok aile bizden burs talebinde bulunmaktadır. Bu öğrencilerin eğitimlerini tamamlayabilmeleri için, maddi desteğe ihtiyaçları var. Biz de dernek olarak bu öğrencilere dün olduğu gibi bugün de destek olmak istiyoruz. Ayrıca, Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla fitresin vermek isteyen hemşerilerimiz derneğimiz aracılığı ile ilimizdeki muhtaç vatandaşlarımıza gönderebilirler" dedi.

Almanya Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Kahya, iftar yemeğine katılan veya çeşitli sebeplerden katılamayan hemşerilerine teşekkür ettiklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 11:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?