3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldaklılar iftarda buluştu

Merkezi Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde bulunan Almanya Zonguldaklılar Derneği, bu yılki iftar yemeğini Almanya’nın Marl kentinde bulunan DİTİB Fatih Cami’nde verdi.


Düzenlenen iftar yemeğine Essen Yabancılar Meclisi Başkanı Muhammet Balaban, Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, Derneğin eski başkanlarından Aydın Çimen, Ertuğrul Türkyılmaz, Adem Çukur, Hikmet Ulupınar, Recep Kahya, Avrupa Bartınlılar Derneği Başkanı Sezai Çağdaş, Karabük-Yeniceliler Derneği Başkanı Yüksel Koymat, ve çok sayıda vatandaş katıldı.


İftar yemeğinde konuşan Dernek Başkanı Erol Yukarıbaş, Ramazan ayının önemine değinerek, hoşgörü ayı olan bu ayda, insanların birbirlerine hoş görülü davranmasının gerektiğini vurguladı. Yukarıbaş, “Almanya Zonguldaklılar Derneği kurulduğu 1996 yılından beri her yıl iftar yemeği vermektedir.

İftar yemeğini her sene başka bir şehirde veriyoruz, bu yılda hemşerilerimizin yoğun olarak yaşadığı DİTİB Marl Fatih Cami’nde vermeyi uygun gördük. Ramazan ayı, birlik ve beraberliğin artığı bir aydır.

Hoş görü ayıdır. Bizlerde bu dayanışmanın daha da artması için çalışmaktayız. Bugün biz burada huzur içerisinde Ramazan’ı idrak ederken, dünyanın çeşitli ülkelerindeki Müslümanlar zor durumdalar. Bizler, zor durumdaki Müslümanlar içinde dua ediyoruz. İnsanların birbirlerine daha hoş görülü davranmasını diliyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 16:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?