3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldakspor'da neler oluyor?

Ankara'yı TFF 2. Lig 1. Klasman Grubu'nda temsil eden Bugsaşspor'un, amatör kümede mücadele eden Zonguldakspor ile birleştirilmeye çalışıldığı ortaya çıktı.


TFF 2. Lig 1. Klasman Grubu takımlarından Bugsaşspor'un, amatör kümede mücadele eden Zonguldakspor'a devri konusunda taraflar anlaşmaya varırken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri böyle bir birleşmenin olamayacağını bildirdi. İHA muhabirinin aldığı bilgiye, bir zamanlar en üst lig olan 1. Lig'de mücadele eden, ancak şu anda amatör kümeye kadar düşen Zonguldakspor'un, TFF 2. Lig ekiplerinden Bugsaşspor ile birleştirilerek yeniden profesyonel liglerde oynamasının planı yapılıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yan kuruluşlarından olan Bugsaş'ın futbol takımı olan Bugsaşspor'un Zonguldakspor'a devri için, belediye başkanları düzeyinde anlaşmanın sağlandığı ortaya çıktı. Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Ankara'ya gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile bir görüşme yaptı. Melih Gökçek ile yapılan görüşmeden daha önce Zonguldaklı olan TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Zonguldak milletvekillerinin de bir görüşme yaptığı ve Bugsaşspor'un kendilerine verilmesi ricasında bulundukları ifade edildi. Tarafların yapılan görüşmede anlaşmaya varıldığı öğrenildi.


Belediye başkanları Zonguldakspor'un gelecek sezon Bugsaşspor yerine profesyonel liglerde oynayacağını açıklarken, TFF yetkilileri böyle bir olayın gerçekleşmesinin mümkün olmadığını bildirdi. Konuyla ilgili İHA muhabirine bilgi veren yetkililer, yürürlükteki talimatlara göre profesyonel bir takımın şehir değiştirmesinin hiçbir şartta mümkün olmadığını açıkladı. Bir takımın merkezinin değişemeyeceğini ve sadece isim değişikliği yapabileceğini vurgulayan federasyon yetkilileri, bunun da liglerin tescil
edilmesinden sonra gerçekleşebileceği bilgisini verdi

İha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 13:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayhan sezer IP: 88.113.64.xxx Tarih : 6.04.2009 17:24:28

ben bir zonguldakli olarak boyle onun bunun yardimiyla lige cikmak olmaz zonguldak sporu bu hale dusurenler utansin