3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldakspor'dan kaynaşma yemeği

Zonguldakspor Yönetim Kurulu tarafından kayanışma yemeği düzenlendi.

Zonguldakspor Yönetim Kurulu tarafından Alaborina Restaurant'ta Geleneksel Dayanışma ve Kaynaşma Yemeği düzenlendi.

Yemeğe, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, Zonguldakspor Kulüp Başkanı Celal İncekara, Zonguldakspor İkinci Başkanı Gökhan Demir, Türk Ocağı Zonguldak Şube Başkanı Erol Şeref, MHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Selahattin Gülay, MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, MHP Merkez İlçe Başkanı Hamdi Ayan, belediye meclis üye adayları, CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı İsmail Eşref, CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, belediye meclis üye adayları ve futbolcular katıldı.

Programın sunuculuğunu yapan Beden Eğitimi Öğretmeni Fatih Şeref, Zonguldakspor'un geçmişini hatırlattı. Şeref, "EKİ Müessesi'nin gençlik kulübü olarak 1945 yılında kurulan kırmızı- beyaz bordürlü forma renkli Kömürspor, 1966 yılında 2. Lig'e alınınca Zonguldakspor ismini ve kırmızı-lacivert renklerini kullanmaya başladı. 1973-74 sezonunda 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyon olan Zonguldakspor 1. Lig'e çıktı. Kaderi kömür ile yazılan kırmızı-lacivertli takım 1987-89 sezonunda kadar mücadele ettiği 1. Lig'de 1979-80 sezonunda en başarılı performansını göstererek lig 3. olmasının ardından güçten düşmeye başlayarak önce 2. Lig'e, 1989 sezonunda ise 3. Lig'e düştü. Daha sonraki yıllarda 2. ve 3. Lig arasında gidip gelen Zonguldaspor'un 2007-2008 futbol sezonunda mücadele ettiği 3. Lig 4. Grup'ta ligin bitimen 1 hafta kalan amatör kümeye düştü. Bu süreçte İşçi Milli Takımı diye de adlandırılan Zonguldaksporumuza dastek olanları olmayanları ve bu süreçte sadece seyretmekle kalanları tüm bu yaşananları da tarihin sayfalarına not ediyoruz" dedi.

Daha sonra konuşma yapan Zonguldakspor İkinci Başkanı Gökhan Demir, "Zonguldakspor'un sıkıntılarını hepiniz çok yakından biliyorsunuz. Bu nedenle, sizlerde en az bizim kadar çöz arayışı içindesiniz. Yine hepimiz biliyoruz ki bu sorunların çözümü için yapılacak ilk iş, Zonguldak'ın birlik ve beraberliğini sağlamaktır. Bu birlik sadece maddi açıdan değil, manevi açıdan da son derece önemlidir. Bu gün, günlük sıkıntılarımızı çözmek ve Zonguldakspor'a yakışmayan bu durumdan kurtulmak için bir aradayız. Terfi müsabakalarına katılacak olan futbol takımımıza başarılar dilerim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yemek devam etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 10:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?