3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak'ta alkışlı Sivas eylemi

Zonguldak Demokrasi Platformu tarafından Madenci Anıtı önünde Sivas olayı ile ilgili alkışlı eylem düzenlendi. 

Zonguldak Demokrasi Platformu Sivas'ta 15 yıl önce yaşananların yıl dönümü nedeniyle madenci anıtı önünde eylem yaptı. Alkışlı eylemde Sivas'ta yaşananları unutmadıklarını belirten Zonguldak Demokrasi Platformu Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, "Bundan tam 15 yıl önce, 2 Temmuz 1993 günü Sivas'ta Madımak Otel'de aklını, yüreğini güzel ve aydınlık bir ülkeye hasretmiş, aşkla insana, birliğe, kardeşliğe, aşka ve sevgiye, yeni bir dünyaya koşarken katledilen insanlarımın aydınlık yüzleri gözlerimizin önünde. O gün Sivas'ta yaşananlar, dün yaşanmışçasına aklımızda!" dedi. Kaymakçı konuşmasına şu şekilde devam etti: 

"Geçmişte Çorum'da, Maraş'ta yaşanan vahşetlerin bir devamı olarak gerçekleşen Sivas katliamında, ülkemizin ve halkımızın umudu ve aydınlık geleceği olan aydın, yazar ve sanatçıların da içinde olduğu 35 insanımız gerici-ırkçı güçlerce yakılarak katledilmiştir. Sivas katliamında yanan insanlar değildi sadece, sevgiydi, kardeşçe yaşama isteğiydi, aydınlık geleceğimizde yanan aynı zamanda. Toplumsal barış tehdit eden hareket ve katliamlar, Anadolu'nun farklı renklerinin birlikte yaşama isteğini asla kıramamıştır. İnsanlık, kendisine karşı işlenmiş suçları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır." 

Açıklamanın ardından "Sivas'ı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız" sloganları ile alkışlı eylem yapıldı. Eylem olaysız şekilde sona erdi.

...
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 16:04:47
Güncelleme :2 Temmuz 2008 Çarşamba 16:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?