5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Zonguldak'ta 'Arı Yetiştiricileri Birliği' kuruldu

Zonguldak’ta, Arı Yetiştiricileri Birliği’nin kurularak bakanlık onayına sunulduğu ve faaliyetlerine başlayacağı bildirildi. Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda, Ereğli ve Alaplı ilçelerindeki arıcıların katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan İlçe Tarım Müdürü A. Fikri Kızmaz, birliğin kurulmasının Zonguldak arıcılığı için çok önemli olduğunu belirterek, çok kısa bir sürede önemli atılımlar gerçekleştireceklerini söyledi.

Merkezi Zonguldak’ta bulunan Arı Yetiştiricileri Birliği’nin geçici başkanlığına Selahattin Güney getirilirken, 13 kurucu üyenin bulunduğu birlik bakanlık onayına sunuldu. Güney, "Gerek yurt içinde yetiştirilen, yurt dışından ithal edilen, gerekse yerli ırkların genetik potansiyellerinin geliştirilmesi, verimlerinin artırılması, damızlık ana arı kayıtlarının tutulması, arıcıların faaliyetlerinde yardımcı olunması, arılarla ilgili sağlık hizmetlerinin yürütülmesi ve sigorta işlemlerinin yapılması, üyelerin eğitimlerinin sağlanması, üyeler arasında yarışmalar düzenlenmesi, ihtiyaçlarının temin ve tedarikiyle üretimin yurt içi ve yurt dışında pazarlanması, ürünlerin değerlendirilmesi için gerekli tesislerin kurulması, işletilmesi gibi hususlar birliğimizin amaçlarını oluşturmaktadır" dedi.

Birliğe, Zonguldak’taki tüm arı yetiştiricilerinin üye olabileceği kaydedildi.

ZONGULDAK-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2004 Salı 14:50:39
Güncelleme :27 Nisan 2004 Salı 14:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?