2
Mayıs
2024
Perşembe
ZONGULDAK

Zonguldak'ta bir dev var

Zonguldak’ta faaliyet gösteren Yurtbay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay, büyük şirketlerin dahi yatırım yapmaktan çekindiği 2001 yılında yaptıkları yatırımlarla yüzde 20 büyüme sağladıklarını söyledi.

Zeki Yurtbay, Yurtbay Seramik’in, bu yıl da 10 milyon euroluk yatırım ile yine yüzde 20 oranında büyümek istediklerini bildirdi.

Yurtbay Şirketler Grubu yönetim kurulu başkanı Zeki Yurtbay, büyüme ve üretim, ihracat oranlarına göre bir çok araştırma ve sıralamalarda üst sıralarda geldiklerini ve Zonguldak ile Bartın illeri arasında en büyük özel şirket olma özelliğini sürdürdüklerini belirtti.

Bu yıl üretime dönük İtalya’dan 10 milyon euroluk makine siparişi verildiğini belirten Zeki Yurtbay, "650 bin metrekarelik açık saha ve 65 bin metrekarelik kapalı sahalarımızda üretimlerimizi tüm hızıyla sürdürüyoruz. Yaklaşık 660 kişinin çalıştığı seramik fabrikamızdaki ürünleri, ABD, İsrail, İngiltere, Kanada, Rusya ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın her yerine ihraç ediyoruz. Yaptığımız yatırımlarla her sene ihracatımızı daha da arttırıyoruz. Bu yıl yaptığımız 10 milyon euroluk yatırıma karşın 30 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz" dedi.

Arap ülkelerinde seramik potansiyelinin yetersiz olması nedeniyle buralara ihracat yapılmadığını kaydeden Yurtbay, "Arap ülkelerine pek fazla girmiyoruz. Büyük bir potansiyel yok. Başta İsrail olmak üzere potansiyel batıda. ABD’ye, yeni akım olan porselen seramik dediğimiz ’sırlı granit’ gönderiyoruz. Burada, dünyada da hızla yayılan porselen seramiğe yoğun ilgi gösteriyorlar. Son iki senedir yatırımlarımızı tamamen ABD’ye yönelik yapıyoruz. Bu yıl da 10 milyon dolarlık yatırımı porselen seramik alanında yapıyoruz" diye konuştu. Yurtbay ayrıca, öz kaynaklara yönelen şirketlerinin düzenli büyümesinin sürdürülmesi için yatırımların da düzenli olarak devam edeceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2005 Pazartesi 14:11:29
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 21:53:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?