3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak'ta Çanakkale sergisi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi doğumlu dünyanın en yaşlı gazisi ünvanına sahip Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz, Cumhuriyet'in 85. yılında 'Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı' isimli bir sergi açtı.


Dünyanın en yaşlı gazisiyken 115 yaşında ölen Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz, Karabük ve Safranbolu ilçesinde Cumhuriyet'in 85. yılı kutlamaları kapsamında, "Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı" konulu fotoğraf ve resim sergisi açtığını ve yoğun ilgi gördüğünü söyledi. İki serginin açılışına Karabük Valisi Nurullah Çakır, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Dadaylı Paktaş ile çok sayıda davetlinin katıldığını belirten Kaçmaz, "Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda yaşananları fotoğraflarla anlattığım sergiye katılanlar zaman zaman duygulu anlaryaşadı, göz yaşlarını tutamadı. Öğrenci ve askerlerin sergiye gösterdikleri ilgi oldukça fazlaydı. Tarihe ışıktutan sergide vatanın hangi şartlarda kurtarıldığını bir kez daha görme fırsatı buldular. Üniversitenin çeşitli bölümlerinde konferanslar verdim" dedi.
Kaçmaz, Özel Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Celal Civcivoğlu'nun daveti üzerine Kastamonu ilinde de sergi açtığını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 19:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?