3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak'ta CHP coşkusu

ZONGULDAK'ta, resmi olmayan sonuçlara göre CHP'li aday İsmail Eşref'in ipi göğüslemesi partilileri sokaklara döktü.

Yaklaşık 500 kişi, davul zurna eşliğinde kutlama yaptı.

2004 seçimlerinde AKP'li Secaattin Gonca'nın yüzde 2 oranında gerisinde kalarak seçimi kaybeden CHP'li İsmail Eşref, bu sefer resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazandı. CHP’liler, seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasından bir süre sonra sokaklara çıktı. CHP'li Eşref'in, yarışı açık ara önde götürdüğünü gören partililer, Gazipaşa Caddesi üzerindeki CHP İl Başkanlığı önünde toplanmaya başladı. Yaklaşık 500 kişilik grup, seçim sonuçlarını İl Başkanlığı binasında takip eden Eşref'e sevgi gösterilerinde bulundu. Eşref de bir süre sonra, davul zurna eşliğinde kutlama yapan grubun arasına girdi. Omuzlara alınan Eşref, yaptığı duygusal konuşmada şunları söyledi:

“Sevgili dostlarım, kardeşlerim, canlarım benim. Bu zaferi siz yaptınız. Ben sadece size hizmet etmek isteyen güzel bir kardeşinizim. Sizin desteklerinizle bunu gerçekleştireceğiz. Siz adam yerine, insan yerine konulacaksınız. Bundan sonra her şeyi açık açık konuşacağız. Hizmet yapacağız. Parti teşkilatıma, milletvekillere ve aileme, basına, özellikle ve özellikle oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Şimdi hizmet zamanı, çalışma zamanı. Biz en kısa zamanda her şeyi bir kenara bırakıp hizmete başlayacağız.”

Eşref'in konuşmasının ardından sonra Gazipaşa Caddesi'ni takiben CHP seçim bürosuna doğru yürüyen kalabalık, davul zurna eşliğinde kutlamalara devam etti. Seçim bürosu önünde bir süre daha kutlama yapan grup, daha sonra dağıldı. Bazı partililer de, parti bayraklarıyla cadde ve sokaklarda araç konvoyları yaparak kutlama yaptı.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 23:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüsnü şen IP: 88.248.255.xxx Tarih : 30.03.2009 14:11:43

yandık artık su kesintileri yine başlıyor bu zonguldak adam olmaz yine muhalefette kalın görün zonguldak ın halini 10 sene geriye gidecek.zonguldak işin artık zor.