3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak'ta dev organizasyon

Kültür Araştırmaları Derneği, Karaelmas Üniversitesi ve Karaelmas Gazeteciler Derneği tarafından organize edilen Uluslar arası Medya ve Kültür sempozyumuna 48 üniversiteden çok sayıda araştırmacı ve gazeteci katılacak. KGD sempozyumda “Yerel medyanın gerekliliği” üzerine bir genel oturum yapacak.


Beşinci Kültür Araştırmaları Sempozyumu 2-4 Temmuz 2009 tarihleri arasında Zonguldak’ta gerçekleştirilecek. Kültür Araştırmaları Derneği ve İletişim Araçları Derneği’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek sempozyuma Karaelmas Üniversitesi ve Karaelmas Gazeteciler Derneği ev sahipliği yapacak.

Sempozyumda 134 adet bildirim sunulacak. Karaelmas Gazeteciler Derneği sempozyumda “Yerel medyanın gerekliliği” üzerine bir genel oturum yapacak. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde gerçekleşecek olan beşinci kültür araştırmaları sempozyumu “Karaelmas 2009: Medya ve Kültür” için Türkiye’nin hemen her bölgesinden ve yurtdışındaki üniversitelerden gönderilen, 250’den fazla bildiri özetiyle ilgili değerlendirmeler, hakemler tarafından tamamlandı ve sonuçlar bildiri özeti sahiplerine iletildi.


Gelen bildirilerin sınıflandırılması, bildiri sahiplerinin sorularının yanıtlanması, sempozyum logo ve poster çalışmaları, KAD yönetim kurulu üyesi Marmara Üniversitesi'nden Nurçay Türkoğlu ve aynı üniversiteden Sevilen Toprak Alayoğlu ile doktora öğrencileri Bora Altun, Yavuz Kerem Demirbaş, Behçet Güleryüz ve Mustafa C. Sadakoğlu tarafından titizlikle sürdürülüyor. Ankara Üniversitesi'nden Beybin Kejanlıoğlu da sempozyum hazırlıklarına başkentten katkıda bulunuyor. Sempozyumun açılış konuşmaları konunun duayeni Ünsal Oskay ile İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) başkanı, gazeteci yazar Hıfzı Topuz tarafından yapılacak.

Haluk Şahin hem bilim adamı hem basın mensubu olarak ikili kişiliğiyle sempozyuma katkıda bulunacak. Sempozyumun bir özelliği de, basın mensuplarından bir grubun da katılması. Katılacaklarını teyid eden olanlardan TGC Başkanı Orhan Erinç ve TGC Eski Başkanı Nail Güreli, Oğuz Haksever (NTV) ve Ethem Özgüven (Bilgi Üniversitesi) var. Kültür Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi öncülüğünde gerçekleştirilecek sempozyumun bu yılki konusu “Medya ve Kültür” olacak. Organizasyona Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ve Karaelmas Gazeteciler Derneği ev sahipliği yapacak. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda araştırmacının katılacağı sempozyumda 134 adat bildirim yer alacak.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi salonlarında gerçekleştirilecek sunumlar için 200 civarında araştırmacının Zonguldak’a gelmesi bekleniyor. 48 farklı üniversiteden 140 araştırmacının katılacağı sempozyuma medya dünyasının tanınmış isimlerinin de katılması bekleniyor. Karaelmas Gazeteciler Derneği’de sempozyumda “Yerel medyanın gerekliliği” üzerine bir genel oturum yapacak

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 18:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?