3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak'ta halk oyunları festivali

Zonguldak Folklor Derneği (ZOFOD) tarafından gerçekleştiren festival kapsamında yabancı ülkelerden gelen halk oyunu ekipleri Zonguldak Valisi Erdal Ata’yı ziyaret ettiler.

ZOFOD tarafından gerçekleştirilen Uluslar arası 3. Kömür Kent Çocuk ve Gençlik Halkoyunları Festivali etkinlikleri kapsamında yabancı ülkelerden gelerek çeşitli etkinlikler sergileyen halk oyunu ekipleri Zonguldak Valisi Erdal Ata’yı ziyaret ettiler. Ziyarete Makedonya, Bulgaristan, Slovakya, Gürcistan ve Macaristan’dan gelen halk oyunu ekip temsilcilerinin yanı sora ZOFOD Başkanı Mehmet Yıldız ve ZOFOD Onursal Başkanı Can Polat Pamay katıldı.

Zonguldak’ta bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirten ekip temsilcileri, festivali düzenleyen ZOFOD’a da teşekkür ettiler. Ülke insanlarının birbirlerini tanıma da festivallerin önemli bir faktör olduğunu söyleyen Vali Ata, halkoyunu ekipleri adına ziyarette bulunan ekip temsilcilerine teşekkür etti. Zonguldak’a gelen halk oyunu ekiplerinin Türkiye’den ayrıldıktan sonra gördüklerini yakınlarına anlatması ile dostluğun ve kardeşliğinde oluşacağını belirten Ata, “Festival kapsamında Zonguldak’a gelen konuklara teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler ülke insanlarının birbirin tanıması ülke ilişkilerinde önemli bir faktördür. Çocuklarımız Türkiye’den ayrıldığında gördüklerini yakınlarına anlatacaklardır. Ülkemize her yıl gelen konukların yanı sıra ülkemize ilk kez gelen konukların olması dostluk ve kardeşliğin oluşmasında önemli bir rol oynamaktadır” diye konuştu.

Derneğin Onursal Başkanı Can Polat Pamay, ZOFOD’un 30. kuruluş yıl dönümünü de kutladıklarını kaydederek başta Vali Ata’ya ve tüm ilgililere teşekkür etti.

Ziyarette bulunan ekip temsilcileri ülkelerinden getirdikleri ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyelerini Vali Ata’ya verdi. Vali Ata ise ziyarete katılan temsilcilere Türk Bayrağı, saat ve Devrek Bastonu hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 15:01:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?