3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak'ta ilköğretimleşme yüzde 100

Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak'ta ilköğretimleşmenin yüzde 100 olduğunu belirtti.


Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, 467 Evler İlköğretim Okulu Müdürü Siyami Cinkavuk ve iki öğrenci Vali Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti.

Zonguldak valisi Erdal Ata, ilköğretimleşmenin yüzde 100 olduğunu belirterek, okul çağına gelip de okula gitmeyen öğrencinin olmadığını kaydetti. Ata, "Gönül arzu eder ki tüm okullarımızın kapalı spor salonları olsun, her türlü sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yapılabileceği oyun alanları olsun.

Ama bu ne Zonguldak'ta nede Türkiye'nin diğer illerinde bu söylediğim okul standartlarına uyan okul sayımız çok fazla olduğu söylenemez. İnşallah bundan sonra yaptıracağımız okullarda eğer okulların arsası yeterliyse bu tür tesislerin yapımı için gayret sarf edeceğiz. İl olarak eğitimde durumumuz fena değil.

İlköğretimleşmede başarımız yüzde 100. demek ki okul çağına gelip de okula gitmeyen öğrencimiz yok. Mesleki eğitimde de hedef yüzde 60'ı yakalamak. Ben öğrencilerimize yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diliyorum" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin ise, 2 bin 500 özel eğitime muhtaç çocuğun olduğunu bunların, rehabilitasyon merkezlerinde ve özel okullarda eğitimlerini sağladıklarını belirtti.


Vali Erdal Ata, ziyaret sonunda Milli Eğitim müdürüne, Okul Müdürüne ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 14:22:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?