7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Zonguldak'ta kimlik değiştirme işlemlerinde artış

Zonguldak’ta son zamanlarda kimlik kaybetme ve yenileme nedeniyle nüfus cüzdanı için işlem yaptıranların sayısında artış gözlendi.
Bayramdan önceki hafta içinde kadın-erkek toplam 295 kişiye kaybetme veya değiştirme nedeniyle, 62 kişiye de yeni doğum nedeniyle kimlik verildiği belirtilirken, bayramdan sonraki ilk iki gün içinde 303 kadın ve erkeğe kaybetme değiştirme, 62 kişiye de doğum nedeniyle kimlik verme işlemi yapıldığı bildirildi.
Zonguldak Valiliği Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Bekir Duman, yaptığı açıklamada, nüfus aile kayıt işlemleri ile doğum ve ölüm işlemlerinde artış olduğunu söyledi. Bu artışın nedenini bayram tatiline bağlayan Duman, "Bayramdan önceki hafta 168 erkeğe ve 127 bayana kaybetme ve değiştirme nedeniyle nüfus cüzdanı verilirken doğum nedeniyle de 62 kişiye nüfus cüzdanı verildi. Bayram tatilinde kimisi izne gitti, kimisi Zonguldak’ta olduğu halde işini bayramdan sonra yaparım düşüncesiyle nüfus işlemlerini bayramdan sonraya bıraktı. Bu, yapılan işlemlerde belirgin olarak görülüyor. Bayramdan sonra mesainin başladığı Pazartesi ve Salı günü yoğunluk yaşandı. Pazartesi günü 70 erkek, 89 kadın, 41 doğum işlemi yapılırken, Salı günü ise 77 erkek, 67 kadın ve 21 bebeğe işlemi yapıldı" dedi.
Genel olarak aynı hafta içinde yaklaşık 700 kişiye nüfus cüzdanı değiştirme, kaybetme ve verme işlemi yapıldığı bildirildi.
Sehat Demir-Zongukdak(İHA)
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2003 Cumartesi 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 16:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?