3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak'ta nefes kesen görüntüler

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde gece çıkan fırtına, Feshane alanında kurulan standların yıkılmasına neden oldu. Yağmur, etkisini de bugün de sürdürdü.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde şiddetli gök gürültüsü ile birlikte başlayan yağmur ve fırtına, Ereğli Belediyesi tarafından Ramazan ayı etkinlikleri içerisinde sahil bandında kurulan standlardan bazılarının yıkılmasına neden oldu. Akşam saatlerinde başlayan ve aniden bastıran yağmur, gece yarısına kadar belirli aralıklarla yağdı. Gece saat 01.00 sularında etkisini daha da artıran yağmur sonrası bazı evleri de su bastı. Yağan yağmur nedeni ile geçtiğimiz sene taşan Kabasakal deresi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sık sık kontrol edildi. Sabah saatlerinde standların bulunduğu bölgeye gelen sahipleri, içeride bulunan malzemeleri kurtarmaya çalıştı. Büyük zarar gören stantların yeniden kurulup kurulmayacağı konusunda da herhangi bir açıklama yapılmadı.

YANGIN 2 GÜN SONRA KONTROL ALTINA ALINDI

Geçtiğimiz günlerde Alaplı'nın dağ köyüne düşen yıldırım sonrasında çıkan orman yangını ise 2 gün sonra kontrol altına alınabildi.

Ereğli Orman İşletme Müdür Yardımcısı İdris Tetik, 2 gün süren yangını kontrol altına almayı başardıklarını belirterek, "Yangın, yıldırım düşmesi sonucu meydana geldi. 10 hektarlık yoğun ormanlık alan ile kısmen tepeyangını gerçekleşti. Şu anda 2 koldan yangını kontrol altına aldık ve söndürmeye devam ediyoruz" dedi.

Yangının ilk gecesinde alevlerin ortasında kalmaktan zor kurtulduklarını anlatan köy sakinleri de, "Alevler 40-50 metreyi buluyordu. Yangın 1 dakika içinde 10 metreye ulaşıyordu. Biz bulunduğumuz yerde biraz daha geç kalsaydık, alevlerin içinde olacaktık" dedi. Kontrol altına alınan yangını soğutma çalışmaları sürüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber:Zaman Fotoğraf. İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 12:45:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?