3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak'ta örnek çalışma

Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar, kentte yapılan çalışmaların diğer illere örnek olduğunu belirtti.

Çalışmaların Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından takdire şayan bulunduğunu anlatan Çınar, Zonguldak trafiği ve çevresi konularında bazı sorunlara çözüm bulunmasını istedi.


2-10 Mayıs Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle AKM’de düzenlenen programda konuşan İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Zonguldak’ta bulunan trafik sorunların çözümüne yönelik olarak yapılan başvurulardan sonuç elde edemediklerini dile getirdi. Kurumların sorunları sahiplenmeyip görmezden geldiğini ileri süren Çınar, “Kozlu Sahil Yolu’nda ve yol üzerinde bulunan benzinlikler mevkii yaralamalı ve ölümlü kazalar meydana gelmekte, bu kazaların önlenmesi için buraların düzenlenmesi gerekmektedir.

Bununla ilgili Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ile yazışmalarımız sonucunda düzenleme çalışmalarına başlanılmış ise de çalışmalar yarım kalmıştır. Çalışmaların tamamlanmaması sonucunda yaralamalı ve maddi hasarlı kazalar devam etmekte ve çevre kirliliği oluşturmaktadır. Çalışmaların acilen bitirilmesi gerekmektedir. Şehir merkezinden Kilimli ve Çatalağzı istikametine giden tek bir yol bulunmaktadır. Bu istikamette bulunan Kadırga Rampası’nın tıkandığı durumlarda, alternatif yol bulunmadığından, trafik akışı büyük ölçüde etkilenmektedir. Bu durumun düzeltilebilmesi için Ankara güzergahından gelen araçların Kilimli ve Çatalağzı istikametine geçişini sağlamak amacıyla ilgili belediyeler ve karayolları ortak projeler üretmeli, şehir merkezine girmeden alternatif bir güzergah tespit edilmeli ve yol çalışmalarına acilen başlanmalıdır” dedi. Sorunları sıralamaya devam eden Çınar, “İlimizde üst ve alt geçit yok denecek kadar azdır. Yaya geçitleri sürekli olarak silinmektedir. Mevcut bulunan geçitlerin bakımları yapılmalı, özellikle Gazipaşa Caddesi üzerine uygun görülen yerlere belediyemizce mutlak surette yeni alt ve üst geçitler yapılmalıdır. İlimizde bin 100 civarında otoparkımız mevcuttur. Bu sayı kesinlikle yeterli gelmemekte, trafik sıkışıklıkları olmakta ve emniyet olarak vatandaşımız ile sık, sık karşı karşıya gelinmektedir.

Vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek için belediyemiz otopark sorununa acilen çözüm bulmalıdır. İşçi anıtının bulunduğu kavşakta yapılan toplantılar, gösteriler ve nümayişler süresince ilin tüm trafiğinde aksamalar olmaktadır. İvedilikle ilimize yakışır bir meydanın hazırlanmasına gerek duyulmaktadır. Buna en uygun olarak da Lavuar Alanı düşünülmektedir. Kırmızı ışık ihlallerinin fotoğrafla tespiti için ilimizde bulunan önemli kavşaklarda teknik altyapı ve cihaz yerleştirilmesi MOBESE sistemi çerçevesinde İl Özel İdaremizce sağlanmalıdır. Trafik güvenliğini etkileyen ana unsurlardan biri olan eğitim çalışmaları çerçevesinde ilimize geleceğimiz olan çocuklarımızın trafik konusunda eğitilmeleri için ‘Trafik Eğitim Parkı’ kurulması çalışmalarına hızla başlanılmalıdır. Bu, ilimiz için zaruri bir ihtiyaçtır” diye konuştu.


Zonguldak Emniyet Müdürlüğü olarak 2008 yılı ocak ayı itibari ile uygulamaya geçirilen Trafik Güvenliği’nde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri kapsamında yapılan denetlemeler hakkında bilgi veren Müdür Çınar, görevli 120 personel ile toplamda 205 bin araç ve sürücünün denetlendiğini kaydetti.. Emniyet Genel Müdürlüğünce hedeflenen ve planlanan alkol kontrolünün yüzde 32, ağır taşıt denetiminin yüzde 58 üzerine çıkıldığını anlatan Çınar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yapmış olduğumuz yoğun çalışmalar sonunda ilimizde emniyet kemeri takma oranı da şehir içinde yüzde 18’lerden yüzde 38’lere, şehir dışında ise yüzde 60’lardan yüzde 80’lere çıkarılmıştır. Hedefimiz bunu daha da yukarılara çekmektir. Unutmayalım, ‘Emniyet Kemeri Hayata Bağlar.’ Ayrıca maddi hasarlı kazaya karışan sürücülerin kendi aralarında anlaşmaları uygulamasında ilimizde yüzde 60 başarı sağlanmıştır. Kazalarda harcanan zamanda sürücülerin eğitim ve denetim çalışmalarına ağırlık verilmiştir. İlimiz, proje kapsamında yapmış olduğu çalışmalar ile diğer illere örnek olmuş, bu çalışmalar Emniyet Genel Müdürlüğünce takdire şayan bulunmuştur. Trafik güvenliğini etkileyen faktörlerden denetim ayağının Müdürlüğümüz başarı ile yürütüldüğü inancındayım” diye konuştu.


“ASLA İZİN VERMEM”
Atilla Çınar, sorunların yalnızca polisiye tedbirlerle çözüme ulaşmasının mümkün olmadığını kaydetti. Hiçbir polisin şevkinin kırılmasına ve sindirilmesine izin vermeyeceğini vurgulayan Çınar, “Vatandaşlarımızdan ricamız ise trafik kurallarına riayet etmeleri, sürücü yada yaya olarak birbirlerinin haklarına saygı göstermelerini, özellikle anne babalardan geleceğimiz olan çocuklarımıza örnek olacak davranışlarda bulunmalarını istiyoruz. ‘Kazalar Kader Değildir.’ Yalnızca kurallara uymamak ve dikkatsizliktir. Ayrıca fedakar bir şekilde vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışan trafik polislerimize ve jandarma trafik görevlilerimize görevleri sırasında yardımcı olmalarını ve zorluk çıkarmamalarını istiyoruz. Bir takım sıfatlar ve unvanlar kullanarak ‘Benim kim olduğumu biliyor musun?’, ‘Bana sicilini söyle’, ‘Seni sürdürürüm’ gibi sözlerle tüm çabası sadece vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak olan görevlilerimizin çalışma şevkinin kırılmasına ve sindirilmesine asla izin vermem” diye düşüncelerini aktardı.
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 17:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?