3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak'ta ortak akıl projesi

Mimarlar Odası Zonguldak Temsilcisi Turan Demirtaş, ortak akıl defteri kampanyası başlattıklarını kaydetti.


Mimarlar Odası Zonguldak Temsilcisi Turan Demirtaş, Zonguldak'ta sağlıklı yaşayabilmek için “Zonguldak için ne düşünüyorsan, aklında ne varsa ortak akıl defterine yaz” kampanyası başlattıklarını kaydetti. Demirtaş, amacın görüş ve önerilerden “ortak akıl dosyası” hazırlayıp, yerel seçimlerden önce, tüm siyasi partilere ve yerel yönetim birimlerine aday olacaklara sunmak olduğunu söyledi. Projede siyasi bir amaç olmadığını ifade eden Demirtaş şunları söyledi:


“Zonguldak gün geçtikçe daha da yaşanmaz, daha da sağlıksız bir duruma sürükleniyor. Bunda yerel yöneticilerin ortak akıla dayanmayan, danışmayan, paylaşmayan tekli yönetimleri büyük etken. Sağlıklı yaşayabileceğimiz çağdaş Zonguldak'ı inşa etmek, ancak 'ortak akıl' bulmak ve ona uymayı uygulamayı görev bilecekleri seçmek ile mümkün olacak. Seçim telaşının yaşandığı günlerde ortak aklı bulabilmek, sorunlarımıza doğru ve kalıcı çözümler üretebilmek çok zor. Ortak akıl çalışmalarına seçim günlerinden çok önce başlamak zorundayız. Bu görüşlerimiz doğrultusunda, 7'den 70'e tüm Zonguldaklıların, kent ile ilgili düşünce ve önerilerini yazabilecekleri 'Zonguldak için ne düşünüyorsan, aklında ne varsa, Ortak Akıl Defteri'ne yaz' kampanyasını başlatıyoruz. Bu çalışmanın hiçbir siyasi amacı yok. Bu çalışma ile Zonguldak Halkı uyanıp, şikayetlerini ve sorunlarını dile getirecek. Ulaşabildiğimiz herkese ulaşacağız.

Vatandaşlarımız görüş ve önerilerini 1 Ocak 2009 tarihine kadar, ortak akıl defterine veya internet ortamında ortakakilzonguldak@gmail.com e-mail adresine yazabilir.”

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 17:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?