3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak'ta su sıkıntısı yok

ULUTAN BARAJI’NDAKİ SU SEVİYESİ

Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Ulutan Barajı’ndaki su ihtiyacının 7 milyon küp civarında olduğunu söyledi. Eşref, Doğanlı Tüneli Zonguldak’ın su ihtiyacını yüzyıllarca yıl karşılayacaklarını belirtti.

Ulutan Barajı’ndaki su seviyesinin 7 milyon metre küp civarında olduğunu ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, önümüzdeki günlerde su sıkıntısı yaşanmayacağını belirtti.

Önümüzdeki Mayıs ayı sonuna kadar hiç yağmur yağmazsa bile su ihtiyacının 6 ay kadar yeteceğini dile getiren Eşref şunları kaydetti:

“Şehrimizin su ihtiyacını karşılayan Ulutan Barajı’nda ki su seviyesi şu an 7 milyon metre küp civarındadır. Ne bu kış ne de önümüzdeki yaz aylarında su sıkıntısı beklemiyoruz. Ayda 1 milyon metre küp su kullanıldığından dolayı hiç yağmur yağmazsa bu su bize 6 ay yeter. Dolayısıyla biz Mayıs ayı sonuna kadar hiç yağmur yağmazsa suyumuz yetecektir. Fakat önümüz kış ayları olduğu için sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Doğanlı Tüneli’nin üzerine koyduğumuz regülatör ile o çay üzerindeki suyu baraja akıtma projesi de Nisan ayında son bulacak. Nisan ayı itibariyle hiç su sıkıntısı yaşamayacağız. Bu proje ile Zonguldak’ın su ihtiyacını yüzlerce yıl koruyacağız. Nisan ayı itibariyle Zonguldak’ta su sorunu yaşanmayacak. Ne bu kış nede bundan sonraki kış veya yaz onlarca yıl su sıkıntısı yaşamayacağız.”

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı 16:45:05
Güncelleme :1 Aralık 2009 Salı 17:25:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?