3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak'ta TIR çilesi

Zonguldak’ın Yenimahalle semtinde İstanbul’dan Çatalağzı’na yük taşıyan tır, rampanın virajlı yolunun ıslak ve kaygan olmasından dolayı kayınca yolda kaldı.
İstanbul’dan Çatalağzı’nda bulunan Eren İnşaat şirketine malzeme taşıyan 34 EF 0191 plakalı tır rampanın virajlı ve ıslak olması nedeniyle virajı alamayarak kaydı. Yolun büyük bir bölümünü kapatan tırın ön tarafından geçen araçlar zor anlar yaşadı. İlmini vermek istemeyen tır şoförü, yolun kenarına geçerek gelen araçlara el kol işaretleriyle yoldan geçmelerini sağlarken tırın şoförü bir saatten fazla yolun kurumasını bekledikten sonra zor da olsa kaldığı yerden çıkarak yoluna devam etti.
Burada bulunan vatandaşlardan şoför Mevlüt Sağlam yolun tehlikesini hatırlatarak, “Yolun ıslak olmasından dolayı biz burada devamlı kalıyoruz. Yolun virajlı oluşu dik oluşu aracın hızını kesiyor. Aşağıda sahil yolu yapılıyor yeni yol bir türlü faaliyete geçmedi. Bu açılacak yol Kilimli beldesinin içine kadar gidiyor, bu yol açılırsa biz daha çok rahat edeceğiz” dedi.
Zonguldak kent merkezinden geçen tır ve büyük iş makineleri her gün trafiği kilitliyor. Trafiğin rahatlaması ve Kilimli tarafına geçen ağır tonajlı araçların kent merkezinden geçmemesi için Mithatpaşa tünelinin açılması projesinin hayata geçirilmesi isteniyor.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 15:07:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?