3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak'ta uçurtma şenliği

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Eğitim-Sen Temsilciliği tarafından öğrencilere yönelik uçurtma şenliği yapıldı.

 


Eğitim-Sen Çaycuma ilçe Temsilciliği tarafından okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerine yönelik geleneksel hale gelen uçurtma şenliğinin 4.sü gerçekleştirildi. Çaycuma ilçesinin Nadır Deresi'nde yapılan şenlikte çocuklar uçurtmalarını uçurdular.

 

Çocukların şenliğine katılan büyükler de uçurtma uçurmaya çalıştılar. Şenliğe öğrencilerin anne ve babalarının yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Demokratik Sol Parti (DSP) Çaycuma İlçe Başkanı Ersin Dilek, Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Çaycuma İlçe Başkanı Mehmet Paşakahyaoğlu, Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Özdemir ve daire müdürleri katıldı. Uçurtma şenliğinde bir konuşma yapan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, uçurtma şenliği gibi organizasyonu gerçekleştirmenin kolay olmadığını belirterek, “Eğitim-Sen olarak tüm zorluklara rağmen böyle bir etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Uçurtma özgürlüğün simgesidir. Uçurtmalar barış, dostluk ve özgürlük için uçtular” diye konuştu.


Şenlikte, Tiyatro Arın'ın Yönetmeni Fahri Bozbaş, çocuklarla birlikte drama ve oyun etkinliği gerçekleştirdi. Barış, dostluk, doğa ve insan temalarını içeren darama etkinliği çocukların etkin katılımıyla minik bir sanat gösterisine dönüştü. Anne ve babaların da ilgiyle izledikleri drama ve oyun etkinliği büyük beğeni topladı. Jüri üyelerinin Yüksel Açar, Nuray Kamit ve Sedat Torlakcık'tan oluştuğu yarışmada, Özgün Yapımlı Uçurtma Kategorisinde, Yiğit Akçay birinci, Sarp Açıkelli ikinci ve Efekan Bilici üçüncü oldu. En Yükseğe Çıkan Uçurtma Kategorisinde, İrem Kalaycı birinci, Ali Azizoğlu ikinci, Beyzanur Kurt üçüncü oldu. Yardım Almadan En İyi Uçurtma Uçuran En Küçük Yarışmacı Kategorisinde ise Dilara Candan birinciliği, Rumeysa Keleş ikinciliği ve Atalay Karail üçüncülüğü elde etti. Dereceye giren yarışmacılara madalya ve tüm katılımcılara şapka verildi. Dereceye girenlere verilen kitaplar ise çocuk edebiyatı yazarlarından şair-yazar Gülsüm Cengiz tarafından özel olarak imzalandı.


Şenliğe Zonguldak'tan katılan, Zonguldak Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Topluluğu (ZOFSAT) üyeleri şenlik süresince fotoğraflar çektiler.

..
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 02:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?