3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak'ta vatandaşlar denize akın etti

Zonguldak’ta hava sıcaklığının artması nedeniyle vatandaşlar denize akın etti.


Yaz mevsimine girdiğimiz şu günlerde tüm yurdu etkisi altına alan sıcak hava Zonguldak’ta da 29 dereceye kadar ulaşarak vatandaşları bunalttı. Sıcak havadan korunmak için gölgelik alanları ve deniz kenarlarını tercih eden vatandaşlar ve okuldan kaçan öğrenciler sahil kenarlarında güneşin ve denizin keyfini çıkarttı. Yaşları 40 ila 70 arasında değişen bir grup vatandaş Liman Caddesi’nde güneşlendi. Sıcak havada denize girerek serinlemeye çalışan Hayri Güney (62), “Yaklaşık 15 gündür denize giriyorum. Bugün hava sıcaklığı çok yüksekti.

Serinlemek için buraya geldik. Bu yaşımıza rağmen denize girmeye geldim” dedi.
Karadeniz’e kıyısı olan Zonguldak’ta nem değerleri 47 ila 70 arasında belirdi. Serinlemek için limanı tercih ettiklerini söyleyen Yüksel Sucu ise “Kapuz veya Karakum’u tercih etmedik. Burası bize daha yakın. Havlularımızı serdik güneşleniyoruz. Denize girip serinliyoruz. Güneşten de korunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.


Öte yandan yetkililer sıcaklıkların artacağının tahmin edildiğini bildirdi. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 21:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?