5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

zonguldak'tan Ukrayna atağı...

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) yapılan toplantıya Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Seceaattin Gonca, TSO Başkanı Salih Demir ve yönetim kurulu üyeleri ve bazı işadamları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz Erkmen, iş adamlarına acil yatırım çağrısında bulunarak, "Bir hareket olursa gerisi çığ gibi gelecektir. Yakın zamanda bir hareket olmazsa işimiz daha da zorlaşacaktır. Ciddi olarak buraya yatırım yapılırsa güzel sonuçlar alabiliriz. Şu anda belirli pazarları ele alamazsak 3-4 yıl sonra bu pazarı bulamayız. Bu pazarlara başkaları girer" dedi.
Ukrayna’da geniş düzlük arazilerin olduğunu belirten Vali Erkmen, buğday, ayçiçek, mısır gibi ürünlerin bol olduğunu söyleyerek, "Ukrayna tarım ülkesi. Sanayi gelişmemiş, teknolojide de önemli eksiklikler var. Daha önce kalitesiz Türk mallarının ülkeye sokulması nedeniyle Türk mallarına karşı bir antipati duyuluyor. Bu nedenle buraya Türkiye’den kaliteli mal ve ciddi iş adamlarının gitmesi lazım. Zira daha önce bireysel yapılan girişimlerin askıda kalması nedeniyle Konsolosluğumuz başta olmak üzere Türkiye zarar görmüştür. Temaslarda bulunan bir takım iş adamlarının yatırım girişimlerini yarıda bırakması nedeniyle güvensizlik ortamı oluşmuştur" diye konuştu.


Vali Erkmen 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren Ukrayna’daki arazilerin özel sektöre de satılabileceğini ifade ederek yatırımcıların bu konuda girişimlerde bulunmasını istedi.
Ukrayna’ya giden işadamlarıyla birlikte şirket kurduklarını ifade eden Vali Yavuz Erkmen, isteyenlerin bu şirkete katılabileceğini belirterek hedeflerinin, Ukrayna’da gördükleri boş alanlara girmek olduğunu vurguladı.


Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir ise işadamları adına özeleştiride bulunarak, "Zonguldak’taki işadamları ticareti iyi biliyor, tüccarlığı iyi yapıyor. Ama hazır kazanmaya alışıldığı için şirket kurmak ve yürütmekte, yatırım yapmakta zorluk yaşıyoruz" dedi.

iha-zonguldak
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 10:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?