20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇAYCUMA - ZONGULDAK

SEKA Lojman ve Tesisleri Çaycuma'nındır ve iadesi gerekir.

Zonguldak ili Çaycuma ilçesinde yayınlanan Demokrat Çaycuma Gazetesi "SEKA sosyal tesislerine sahip çıkalım" çağrısına, SHP Çaycuma Belediye Başkan adayı Erdal KALAYCI basın acıklaması ile cevap verdi. Demokrasi Güçlerinin SHP Çaycuma ortak adayı Erdal KALAYCI'nın Basın açıklaması; 
SEKA Lojman ve Tesisleri Çaycuma'nındır ve iadesi gerekir.

Bilindiği gibi SEKA
kuruluşundan başlayarak Çaycumanın bugününün oluşumunu belirleyen temel etkenlerden birisi olmuştur . SEKA’nın yapım kararının alınmasının ardından Çaycumalılar inşaatın bir an önce başlayabilmesi için her türlü olanaklarını seferber etmişlerdir . Yine bu dönemde SEKA lojman ve sosyal tesislerininde içinde bulunduğu bölge sembolik bedellerle kamulaştırılmıştır . Ancak SEKA’nın özelleştirilmesi bu arazilerin kamulaştırılması gerekçesine ters bir durum oluşturmuştur . Özelleştirme idaresi şu aşamada sembolik bedellerle kamulaştırılan bir anlamda da ucuza kapatılan bu arazileri satmaya çalışan arsa – emlak komisyoncusu konumundadır .

Bu olumsuzluğun giderilmesinin tek yolu sembolik bedellerle kamulaştırılan SEKA lojman ve sosyal tesislerinin tümünün Çaycuma Belediyesine devridir . Bu durum esas olarak kamulaştırma gerekçesi ortadan kalkan bu bölgenin Çaycuma’ya iadesi anlamına gelecektir .

Lojman ve tesislerin bir kısmının Karaelmas Üniversitesine devri konusu seçeneklerden biri olarak düşünülebilir ancak tek seçenek olarak sunulması konuyu sınırlayacağı gibi belirli garantilerin alınabilmesi için mülkiyetin belediyeye devrinden sonra düşünülmesi gerekir . Lojman ve tesislerin tek bir amaçla kullanılması gibi bir zorunlulukta söz konusu değildir .

Şu andaki dokusu ve yeşilinin korunarak Çaycumanın yıllardır arzuladığı Huzur evi , Kadın sığınma evi vb. sosyal ihtiyaçların karşılanabileceği gibi Çaycuma Belediyesine sürekli gelir getirebilecek amaçlarda düşünülmelidir .

Saygılarımla
H . Erdal KALAYCI
SHP Çaycuma Belediye Başkan Adayı
http://www.caycuma.org
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2004 Çarşamba 01:30:03
Güncelleme :5 Nisan 2004 Pazartesi 00:30:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayla aksit IP: 74.214.44.xxx Tarih : 5.02.2009 02:30:34

erdal abi yine yerinde ve olumlu bir konuya deginmis.bu konuda butun kalbimle onu destekliyorum.babasi gibi basarili bir belediye reisi olacagina inaniyorum.o zaten inandigi bir seyden vazgecmezvede bu benim bildigim inandigim degerli abimdir.basarilar