15
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAYCUMA - ZONGULDAK

300 kedi ve köpek aşılandı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Yukarıdere köyünde bir köpeğin kuduzdan telef olduğunun belirlenmesi üzerine karantinaya alınan köy ve çevresinde, 300 kedi ve köpek aşılandı.

İlçe tarım müdürlüğü veteriner hekiminin de yer aldığı ekip, köylerdeki vatandaşların sahipli kedi ve köpeklerini aşılayarak düzenledikleri "Kediler ve Köpekler için Uluslararası Sağlık ve Aşı Sertifikası"nı hayvan sahiplerine veriyor.

İlçe Tarım Müdürü İrfan Soysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yukarıdere köyünde Hasan Demir’e ait telef olan köpeğin, Ankara’da Etlik Merkez Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsünde yapılan testler sonucu kuduz olduğunun tespit edildiğini, bunun üzerine de köyü karantinaya aldıklarını söyledi.

Ekiplerin öncelikle Yukarıdere köyü ve civar köylerde de aşılama çalışması yaptığını dikkati çeken Soysal, şöyle konuştu: "İlçe genelinde 2 bin 500 civarındaki kedi ve köpeğe kuduza karşı koruyucu aşılama yapılacak. Yaklaşık 1 aya kadar tüm kedi ve köpekleri aşılayacağız. Şu ana kadar 300 civarında sahipli kedi ve köpek aşılandı.

Tüm köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı bilgilendirme toplantısı da gerçekleştirildi. Karantina altına alınan köyün girişine uyarı levhaları ve bez afişleri astık. Yukarıdereye ilgili yönetmelik gereği 6 ay süreyle de hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. Üzerimize düşen görevleri eksiksiz yerine getirdik. Haftada 1 kez ekiplerimiz köye giderek kontrollerini sürdürecekler."

Köy muhtarı Dursun Acar da İlçe Tarım Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığı ekiplerinin gerekli önlemleri aldığını, endişelenecek durumun olmadığını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 12:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?