22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAYCUMA - ZONGULDAK

Bariyerler kazaya davetiye çıkarıyor

Bir ay önce saldırı sonucu bariyerleri kırılan Filyos Hemzemin geçidi, onarılmasının ardından bu kez soğuk hava nedeniyle bozuldu.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Beldesi’nde bulunan Filyos hemzemin geçidindeki bariyerler, kimliği belirsiz kişi yada kişilerin saldırısı sonucu kırılarak, kullanılamaz hale getirilmişti. Olayla ile gili tahkikat sürdürülürken, Türkiye Cumhuriyeti Devlet demiryolları ve karayolları tarafından bariyerler onarılarak, işler duruma getirdi. Etkili olan dondurucu soğuklar nedeniyle bariyerleri açıp kapatan elektronik aksam bozulunca bariyerler kapanmamaya başladı. Tren geçerken ışıklar yanmasına rağmen, bariyerlerin kapanmadığı hemzemin geçit, dalgın ve dikkatsiz sürücüler için tehlike arz ediyor.

Bariyerin kullanılır hale getirilememesine tepki gösteren sürücüler, “Yıl boyunca hemzemin geçide bir çözüm bulunamadı. Ya sinyalizasyon sistemi, ya bariyeri bozuluyor. En son bir ay önce bariyerler kırılmıştı. Yapıldıktan sonra bir-iki hafta kullanılmadan bariyerler, bu kez soğuk havalar nedeniyle çalışmıyor. Bariyerlerin sağlıklı çalışması için büyük bir kaza mı bekleniyor. Yetkililerin bu konuya artık çözüm bulması gerekiyor” dedi.

Yetkililer de bariyerlerin alkollü kişiler tarafından kırılıp, bozulduğunu ileri sürerek, vatandaşları bariyerlere zarar verilmemesini istedi

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 10:10:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?