22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAYCUMA - ZONGULDAK

Başıboş köpekler tehlike saçıyor

Zonguldak kent merkezinde dolaşan başıboş köpekler korkutuyor.

Çaycuma ilçesinde 3 köyün kuduz nedeniyle karantina altına alındığı Zonguldak'ın kent merkezinde dolaşan köpekler, vatandaşları tedirgin ediyor.

İl Özel İdaresi'ne bağlı olan ve tedavi ile bakımlarının yapıldığı köpek barınağının da ekonomik, kurumlar arası anlaşmazlık gibi nedenlerden kabul etmemesi üzerine köpekler sokağa salınıyor. Zonguldak kent merkezine kadar ulaşan ve akşam karanlığı ile birlikte cadde ve sokaklarda toplu halde dolaşan köpekler, insanları korkutuyor.

Sokak köpeklerine çözüm bulunamadığını ifade eden vatandaşlar, "Çaycuma ilçesinde 3 köy kuduz hastalığı nedeniyle karantina altına alındı. Bu köpeklere de kuduz bulaşmışsa ne olacak? İstenmeyen olaylar yaşanabilir. Kuduz olmasa bile yiyecek nedeniyle kavga eden bu köpekler, topluca insanlara saldırdığında çok tehlikeli olabilirler. Kurumlar arası anlaşmazlık nedeniyle köpek barınağının sokak köpeklerini kabul etmemesinin sıkıntısını bizler çekiyoruz. Artık buna bir çözüm bulunsun. Sokaklarda yürümeye korkuyoruz" diye tepki gösterdiler.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 14:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?