18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇAYCUMA - ZONGULDAK

Devir tamam, yazı sökülemiyor

Çaycuma'da bulunan ve adı Çaycuma Karaelmas Devlet Hastanesi olarak değiştiren SSK hastanesinin çini yazısı, sökülemiyor.

Trilyonlarca lira harcanarak yapılan ve son model teknolojik cihazlarla donatılan SSK Çaycuma Hastanesi’nin adı, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devrinin ardından Sağlık Bakanlığı Çaycuma Karaelmas Devlet Hastanesi oldu.

Bir çok sıkıntıyı kısa sürede atlatan Karaelmas Devlet Hastanesi’nde en büyük sorun olarak, hastanenin ön yüzüne büyük harflerle ve çini işleme ile yazılan "SSK" yazısının silinememesi kaldı.

Hastane yönetimi ise çini ile yazılan yazıyı yerinden sökemeyince çareyi bir bez afiş üzerine hastanenin yeni adını yazmakta buldu.

Hastane Başhekimi Mervan Bektaş, "Hastane isminin üstünde bulunan ’SSK’ yazısını sökmeye çalıştık. Yazı hastanenin dış cephesi ile birlikte mozaik taşlarla yapılmış.

Çini işlemesi olan dış cephede hayli emek sarf edildiği belli oluyor. Sökmek için uğraşlarımız boşa gitti. Yazıyı sökemedik. Yazı, hastane kaldığı müddetçe orada kalacağa benziyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2005 Salı 16:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?