22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAYCUMA - ZONGULDAK

Enerji nakil hatları yer altına alınacak

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in söz verdiği, yer üstündeki enerji nakil hatlarının yer altına alınması için bakanlığa ve Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) Genel Müdürlüğü'ne yazılı talepte bulunduklarını söyledi. 

Çaycuma Belediye Mithat Gülşen, Zonguldak gezisi sırasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'den, enerji nakil hatlarının yer altından geçirilmesi çalışmalarının 2007 yılında başlaması için söz aldıklarını söyledi. Başkan Gülşen, "Bu söz üzerine harekete geçerek, çalışmalara hemen başlayıp, yıl sonuna kadar bitirmek istiyoruz. Bu nedenle de Bakanlık ile BEDAŞ Genel Müdürlüğü'ne resmi yazıyla talebimizi ilettik. İlçemizde kabloların görüntüsü gerçekten kirliliğe neden oluyor. Kenti daha düzgün ve çağdaş bir görünüme kavuşturmak için çalışmalara bir an önce başlamak için girişimlerimiz sürüyor" dedi. 

Telekom'un hatlarının tamamının yerin altına alındığını kaydeden Gülşen, bakanlıktan ve BEDAŞ Genel Müdürlüğü'nden gelecek cevaba göre çalışmalara başlayacaklarını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 09:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?