16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇAYCUMA - ZONGULDAK

Gülşen 3.5 yıllık icraatını anlattı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Belediye Başkanı Mithat Gülşen, 3,5 yıl içerisinde 2 milyon YTL olan belediyenin bütçesini 7 milyon YTL'ye çıkardıklarını, geriye kalan 1.5 yıllık görev süresince de 10 milyon YTL'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Çaycuma Belediye Başkan Mithat Gülşen, belediye bütçesine önem vererek artırıcı proje ve tadilatlar gerçekleştirildiğini ifade etti. Gülşen, 3,5 yıllık süreçte başarıyla asli hizmetleri yerine getirdiklerini ve aynı zamanda hazırlanan proje ve tadilatlarla belediye bütçesini 2 milyon YTL'den 7 milyon YTL'ye çıkardıklarını kaydetti.

Geriye kalan 1,5 yılda belediye bütçesini 10 milyon YTL'ye çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Gülşen, "Göreve gelir gelmez disiplin konusuna önem verdim. Belediyemizin yıllık bütçesini 2 milyon YTL'den 7 milyon YTL'ye çıkarttık. Bu bence yeterli değil, görev sürem bitinceye kadar 10 milyon YTL'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Gelir gelmez, çöp, alt yapı, su, yol gibi sorunları çözerek araç filomuza 16 araç daha katmayı başardık. Seka Sosyal Tesisleri sorununu çözerek, öğrenci evi, SEKA sinema salonunu oluşturduk. Devlet yatırımı olarak da kent ormanı, huzur evi yapımı, BEDAŞ şehir içi elektrik tesisatları gibi projeleri yatırım programına aldırdık. Çeşitli mahallelerde toplam 20 park kurarak, park ve ilçemizin çağdaş görünümü açısından önem taşıyan bahçe düzenlemelerini yaptık. Kültür sarayı, ikinci köprü ve hastane ek binası yapıldı. En büyük sorunlarımızdan olan otopark ile ilgili 342 araçlık projeyi 3 ay içerisinde ihaleye çıkarıyoruz. Kapalı pazar yeri mülkiyet sorununu çözme aşamasındayız. Dolan mezarlık alanlarımız nedeniyle 2 adet mezarlık yeri açılacak. Hedeflediğim programların yüzde 70'ine muvaffak olduk. Geriye kalan kısmı da 1,5 yıl içerisinde tamamlayacağımızı düşünüyorum" dedi.

Gülşen, 2008 yılında hedef büyüterek, asli hizmetler ve bütçe artırıcı çalışmalarla olası istihdam ve yatırımlar için de gerekli alt yapı ve sosyal tesis ihtiyaçlarına cevap verebilme mücadelesi yürüteceklerini vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 15:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?