23
Mayıs
2024
Perşembe
ÇAYCUMA - ZONGULDAK

Hemşehrilerinden Mehmet Tezer'e vefa

Çaycuma'nın Kalafatlı Köyü’nde düzenlenen Hıdırellez şenlikleri kapsamında Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanlığı yapan Mehmet Tezer anısına koşu düzenlendi. Koşularda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Kalafatlı Köyü’nde muhtar Hüseyin Demirer ve Diyanet-Sen Çaycuma Şube Başkanı Kenan Tunç tarafından, GMİS Genel Başkanlığı yapmış olan ve Ankara Keçiören’deki Sanatoryum Hastanesi’nde tedavi gören Mehmet Tezer’i anmak amacıyla yol koşusu düzenlendi. 1.5 kilometrelik koşu ile start alan gecikmeli Hıdırellez şenliklerine CHP Çaycuma İlçe Başkanı Ali İhsan Köktürk, CHP İl Genel Meclis Üyesi Selahattin Ataman ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yaşayan en eski sendikacı özelliği bulunan Mehmet Tezel’i anma koşusunda birinci olan Nurettin Üstüntaş, ikinci olan Fatih Çelik, üçüncü olan Turgay Üstüntaş’a çeşitli hediyeler verildi.

Ödül töreninde konuşan Diyanet-Sen Çaycuma Şube Başkanı Kenan Tunç, "Kalafatlı Köyü’nde ilk defa Mehmet Tezer adına bir koşu düzenledik. Önemli olan insanları ölünce değil yaşarken hatırlamaktır. Biz bu anlamda da bir ilke imza attığımıza inanıyorum. Amacımız köyümüzden çıkan ve yıllarca GMİS Genel Başkanlığı yapan hemşehrimize vefa örneği göstermektir. Şimdi hastanede zor günler yaşıyor. Bizler de acısını yaşıyoruz. Unutmadık ve unutmayacağız" dedi.

Koşu sonrasında devam eden şenlik kapsamında Kalafatı Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde kazanlarda yemekler hazırlanarak misafirlere ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 17:47:57
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 14:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?