22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAYCUMA - ZONGULDAK

Heyelanda yıkılan evler tehlike saçıyor

Çaycuma ilçesinde heyelan nedeniyle yıkılan ve ağır hasar gören binalar tehlike saçıyor. 

Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinin Çömlekçi köyünde, 2003 yılında meydana gelen heyelanda yıkılan binaların enkazlarının kaldırılmasını, ağır hasar gören binaların da yıkılmasını isteyen vatandaşlar, toprak kaymalarının devam ettiğini ve halen 15 evin tehdit altında bulunduğunu söyledi. 

Heyelan nedeniyle köydeki 4 evin yıkıldığını, bazı binalarda da hasar meydana geldiğini kaydeden köy sakinleri, "Bu hasarlı binaların çevresinde bulunan 15 binada oturanlar büyük korku yaşıyor. Halen bölgede toprak kayması devam ettiği için, hasarlı binaların her an yıkılma tehlikesi var. Hasarlı binaların sağlam evlere de zarar vermesinden korkuyoruz" dedi. 

Evi heyelanda zarar gören bir çocuk annesi Mersine Aktaş ise, "Evim oturulamaz hale gelince köy odasında kalmaya başladık. Buraya gelen yetkililer, inceleme yaparak evlere oturulamaz raporu verdiler. Köyde birçok ev hasarlı. Sağlam binalar da hasarlı evlerin hemen yanında bulunuyor. Yeniden yaşanacak bir heyelanda sağlam binalar da zarar görecek. Bu nedenle hasarlı binaların bir an önce yıkılmasını, yıkılan binaların enkazlarının kaldırılmasını istiyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2007 Pazartesi 13:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?