23
Mayıs
2024
Perşembe
ÇAYCUMA - ZONGULDAK

Mis gibi yoğurtlar, jürinin iştahını kabarttı

Çaycuma'nın Nebioğlu Beldesi’nde bu yıl 8.’si düzenlenen Nebioğlu Süt, Yoğurt ve Hayvancılık Festivali’nin son gününde, en güzel yoğurt, buzağı ve gebe inek yarışması yapıldı.

Nebioğlu Belediyesi tarafından düzenlenen Süt, Yoğurt ve Hayvancılık Festivali kapsamında yapılan en güzel yoğurt yarışmasına 16 kişi katıldı. Yarışmada birinci olan Avni Ermiş’e yem kırma makinesi, ikinci olan Kemal Çilesiz’e tam altın, üçüncü olan Muhammer Doğan’a ise çeyrek altın hediye edildi.

Festivalin ikinci yarışması olan en güzel buzağı yarışmasına 7 buzağı katıldı. Jüri üyelerinin önünden geçerek puan toplamaya çalışan buzağılar, zaman zaman huysuzluk yaparak sahiplerine zor anlar yaşattı. Yapılan puanlamaların sonunda birinciliği Rıfat Sarsık’ın buzağısı, ikinciliği Rasim Büyükyonca’nın buzağısı, üçüncülüğü ise Mustafa Ermiş’in buzağısı aldı. Yarışmada birinciye süt sağma makinesi, ikinci ve üçüncüye altın hediye edildi.

Festivalin son yarışmasında da, en güzel gebe düveler birinci olabilmek için mücadele etti. Holsteyn cinsi ineklerin yer aldığı yarışmada, 8 inek yarıştı. Jüri tarafından yapılan oylama sonucunda, birinci ve ikinciliği Rıfat Sarsık’a ait inekler elde ederken, üçüncülüğü Rıtvan Akgül’e ait inek kazandı.

Nebioğlu Süt, Yoğurt ve Hayvancılık Festivali, yapılan uçurtma şenliği ve konserlerle sona erdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 13:42:00
Güncelleme :8 Temmuz 2005 Cuma 18:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?