16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇAYCUMA - ZONGULDAK

'Niye hızlı gidiyorsun' cinayeti

ZONGULDAK’ın Çaycuma İlçesi’ne bağlı Perşembe Beldesi’nde 44 yaşındaki Cemalettin Ö., yönetimindeki otomobiliyle evine giderken yol kenarından kendisine “Niye hızlı gidiyorsun” diye bağıran gruptakilerle kavga etti. Ö., kavgayı ayırmaya gelen gruptakilerden Ulaş Durdu'nun babası 51 yaşındaki Hayati Durdu’yu tabancayla vurarak öldürdü.


Olay, önceki gece saat 01.30 sıralarında meydana geldi. 2004 yılında DYP’den belde belediye başkan adayı olan ancak kazanamayan birahane işletmecisi 2 çocuk babası Cemalettin Ö., gece işyerini kapatıp yanında çalışan garsonu otomobiliyle evine bıraktıktan sonra, kendi evine gitmek üzere ilçe merkezine yöneldi. Bu sırada yol kenarında yürüyen 24 yaşındaki Ulaş Durdu ile amcasının çocukları 18 yaşındaki Şenol Durdu ve Onur Durdu, iddiaya göre otomobil sürücüsü Cemalettin Ö’ye, “Niye hızlı gidiyorsun” diyerek bağırdı.

Kendisine bağırılmasına sinirlenen Cemallettin Ö., 300 metre ilerledikten sonra geri geri gelerek grupla tartışmaya başladı. Bu sırada oğlu Ulaş ve yeğenleri Şenol ile Onur Durdu’nun, Cemalettin Ö. ile tartıştığını gören Hayati Durdu, evinden dışarı çıkarak kavgayı ayırmaya çalıştı. Cemalettin Ö., eşine ait ruhsatlı tabancasını çekip Hayati Durdu’ya iki el ateş etti. Köy Hizmetleri’nden emekli 5 çocuk babası Hayati Durdu, sağ ayağına ve vücuduna saplanan iki kurşunla olay yerinde yaşamını yitirdi.

1994 yılında bir dönem DYP’den belde belediye başkanlığı yapan Necati Durdu’nun kardeşi olan Hayati Durdu dün gözyaşları içinde toprağa verilirken, yakalanan Cemalettin Ö., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.



Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 14:27:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?