16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇAYCUMA - ZONGULDAK

Saltukova'da sular iyice kalitesizleşti

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesi Belediye Başkanı Adil Düzlü, artan sıcaklıklarla birlikte sudaki ağır metal oranının daha da arttığını söyleyerek, halkı ve yetkilileri uyardı.

Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, beldenin denize yakın ve ormanlık arazi olması nedeniyle bölgedeki suların kalitesiz olduğunu ifade etti. Bölgedeki bir çok suyun ağır metal ve yüksek kireç oranına sahip olduğunu vurgulayan Düzlü, "Denize ve doğaya yakın olmamız nedeniyle çok kalitesiz suları kullanıyoruz. Suları kirli diyemeyiz ama metal ve kirecin yoğun olarak bulunduğu içme sularımız, artan sıcaklıklarla daha da kalitesiz hale geldi. Sıcaklıklarla suların buharlaşması ile metaller dibe çöküyor. Su içerisindeki metal ve kireç oranı artıyor. Sıcaklıkların devam etmesi halinde içme suyu bulamayacak bir seviyeye gelebiliriz" dedi.

Düzlü, su sıkıntısını aşmak için gerekli kurum ve belediyeler ile Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen'le de görüşerek sıkıntıyı ilettiğini vurguladı. Devrek'te bulunan Köprübaşı barajındaki suyun tüm ilçelere yeterli olacağını kaydeden Düzlü, Köprübaşı Barajı'ndan şebekelerle çevre ilçe ve beldelere su verilmesi için girişimde bulunduğunu ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2007 Pazartesi 16:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?