16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇAYCUMA - ZONGULDAK

Serbest bölgenin iptaline tepki

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Rıfat Sarsık, Filyos Vadisi Serbest Bölge'nin iptal edilmesine tepki gösterdi. Sarsık, "Serbest bölge iptal edildi, bir umut daha suya düştü" dedi. 

Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık, 30 Eylül 1996 tarihinde serbest bölge sınırlarına giren Filyos Vadisi'nin son dönemlerde yeniden gündeme gelmesinin kendilerini sevindirdiğini ancak kararın iptal edilmesi üzerine hayal kırıklığına uğradıklarını ifade etti. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Filyos Projesi hayalinin başka bir bahara kaldığını kaydeden Sarsık, "Biz yıllardır gerçekleşmesi için çaba gösterdiğimiz, iğne ucuyla kazar gibi yol alabildiğimiz Filyos Projesi dahilindeki tüm yatırımların hayata geçirilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Proje dahilinde olan Serbest Bölge de, bölgemiz ve yatırımcılar için çok önemliydi. Ancak kağıt üzerinde gündeme gelen Serbest Bölge, malesef iptal edildi, biz de birkez daha hayal kırıklığına uğradık" şeklinde konuştu. 

Serbest bölgenin iptali kararının hangi gerekçe ile verildiğini öğrenmek istediklerini de kaydeden Sarsık, bu yanlışlıktan dönülmesini istediklerini söyledi.




iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 19:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?